Free Porn
xbporn

Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

“Fer ratafia és aprofitar la natura que tenim a la porta de casa i embotellar-la. De fet, les ratafies acaben sent un retrat d’allà on han estat collides”


 

Avui, al matí360 de Ràdio Marina ens acompanya Laia Jiménez, presidenta de la Confraria de Ratafia de Santa Coloma de Farners. Amb ella parlem sobre la 42a edició de la Festa de la Ratafia, que se celebra aquest cap de setmana.

En aquesta 42a edició, la Festa de la Ratafia de Santa Coloma ha aconseguit un nou rècord de ratafies, tal com explica Jiménez. A més, i com a novetats d’enguany, també s’ha presentat un programa d’activitats adaptat amb pictogrames, “haviem de fer un pas més cap a l’accessibilitat”; i, es presentarà una nova ratafia de la Cooperativa La Sobirana, la Ratafia d’Aram, inspirada en les obres del poeta Joan Vinyoli que va estiuejar a Santa Coloma de Farners.

Les activitats de la Festa de la Ratafia van començar dissabte passat amb el concurs de ratafies. Com explica Jiménez “des de fa un parell d’anys vam ampliar les activitats de la festa”. Així doncs, durant tota la setmana hi ha actes programats en el marc de la Festa de la Ratafia.

La Festa de la Ratafia de Santa Coloma, explica Jiménez, va néixer amb un gruo de joves durant la festa major. “Abans la festa major era molt protocolaria i no hi havia activitats pels joves i ells van decidir fer un petit concurs de ratafies”, diu. “Amb el pas dels anys, però, la Festa de la Ratafia s’ha anat desvinculant de la Festa Major”.

“Fer ratafia és aprofitar la natura que tenim a la porta de casa i embotellar-la”, sentencia la presidenta de la Confraria. “Gaudim d’unes muntanyes i un entorn tot ple d’herbes remeieres i el fet de tenir un patrimoni tan a prop de casa fa que les ratafies tinguin una identitat molt de Santa Coloma”, afegeix Jiménez. Així, conclou, “les ratafies acaben sent un retrat d’allà on han estat collides”.

“A la Festa de la Ratafia ve gent de tot arreu, professionals o no. És gent que sap que en una plaça podrà tastar tota mena de ratafia i parlar amb els seus productors”, explica Jiménez.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit