test

Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

“Estem vivint un moment dolç. Hem fet una temporada fantàstica sense cap caiguda. Ara mateix Guillats no té sostre” 


 

Avui, al matí360 de Ràdio Marina ens acompanyen Miriam Garcia i Sara Barbé, secretària i co-cap de colla dels Guillats de la Selva.

Com ha explicat Miriam Garcia, els Guillats de la Selva van néixer amb un grup de Facebook. “En dues setmanes ja vam començar a provar això dels castells”, explica. Ja des dels inicis, com diu Garcia, “teníem molt clar que havíem d’estendre’ns a altres pobles de la comarca, Santa Coloma és un poble molt petit”, diu Garcia. En aquesta línia, Sara Barbé afegeix que ara “el gruix de gent és de la comarca, però també hi ha gent de Girona”. “Estem molt contentes de tenir gent de tot arreu perquè ens fa créixer com a colla”.

Els Guillats de la Selva, ara mateix, són entre unes 70 o 80 sòcies com han explicat Garcia i Barbé. Tot i això, expliquen que als assajos costa arribar a les 50 persones. “La constància costa”, apunta Garcia. “Estem en zona no tradicional castellera, costa molt tenir volum de gent, necessites obrir-te als pobles del voltant”, explica la secretària de la colla. De fet, aquest és un dels objectius de la colla de cara a la següent temporada: “hem de seguir creixent i donant-nos a conèixer i tenir molt de teixit social”, ha sentenciat Barbé.

Pel que fa a aquesta temporada, el balanç, expliquen, és molt “positiu”. “Amb els 5 anys que portem, les coses es van posant una mica a lloc”, diu Garcia. Barbé afegeix que “estem molt contents. Hem fet 8 actuacions durant tot l’any i totes han sigut un èxit i han anat superbé”. “Estem venint un moment dolç i més si vens d’una temporada fantàstica sense cap caiguda”, explica Garcia.

Gemma Masó i Casadevall
Periodista de Ràdio Marina.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit