Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

“És extraordinari que 60 anys després els Premis Recvll continuïn funcionant i que ho facin amb èxit, uns premis que van néixer per mantenir la llengua”


 

Avui, al matí360  de Ràdio Marina ens acompanya Salvador Roca, president de l’Associació Premis Recvll. Amb ell hem parlat sobre la 60a edició d’aquests reconeixements que se celebrarà aquest diumenge al Teatre de Blanes.

Com assenyala Roca, després de 60 anys és “extraordinari és que els premis continuen funcionant i amb èxit”. Els Premis Recvll, com explica, van néixer per “per elevar la llengua a una categoria superior a la que parlem al carrer, per donar valor a la llengua i mantenir-la”.

Roca assenyala que “no és un premi elevadíssim en metàl·lic, però ha guanyat prestigi amb els anys”. “Els Recvll són uns premis que han servit per descobrir autors joves que han fet carrera dins del món de les lletres. Nosaltres els vam descobrir quan no els coneixia ningú i això dona satisfacció al llarg dels anys”, explica.

Aquests premis compten en cada edició amb participants d’arreu dels Països Catalans. Enguany hi ha 111 autors que han presentat un total de 117 obres entre les diferents categories.

Salvador roca assenyala que “60 anys són moltes anècdotes” per explicar, especialment amb un canvi de règim polític.

 

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit