Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Enric Riera, assessor i activista energètic: “Amb les comunitats energètiques volem passar d’un model centralitzat a un model descentralitzat”

 

Avui, al matí360 de Ràdio Marina, ens hi ha acompanyat Enric Riera, assessor i activista energètic. Amb ell hem parlat sobre les comunitats energètiques.

Riera explica que la comunitat energètica és una altra manera d’organitzar amb la qual “podem generar, podem emmagatzamar, podem fer compres agregades, podem distribuir la corrent”, entre d’altres aspectes com “l’eficiència i estalvi energètic, arribar a reduir els costos de la factura, aconseguir més participació, tenir menys opinió en contra a l’hora d’aplicar les energies renovables i més conscienciació”. Així, conclou que “en el fons, és una transició energètica justa i solidaria i sostenible”.

Com apunta, hi ha dos models de comunitats energètiques: les comunitats energètiques d’energies renovables i les comunitats ciutadanes d’energia. Riera també ha explicat que ja hi ha dos exemples de comunitats energètiques a la Selva. Són a les poblacions d’Amer i de la Cellera de Ter, que totes dues són part d’un projecte de la Diputació de Girona per l’autoconsum compartit.

Amb les comunitats energètiques, com apunta Riera, “volem passar d’un model centralitzat a un model descentralitat”. Així, apunta que amb la taula rodona sobre comunitats energètiques que se celebra aquest dijous a la Biblioteca Joan Vinyoli de Santa Coloma de Farners, té dos objectius. D’una banda, incentivar totes les comunitats energètiques locals i, de l’altra, més a mig i llarg termini, crear una plataforma que puguin utilitzar totes les comunitats energètiques perquè “puguin treballar en xarxa”.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí


El més llegit