Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Endesa detecta tres edificis municipals i part de l’enllumenat públic d’Arenys de Mar amb la llum punxada


La companyia energètica Endesa ha detectat que l’Ajuntament d’Arenys de Mar tenia la llum punxada en tres equipaments de la ciutat, concretament l’edifici Xifré, l’edifici Sert, els mòduls de can Nadal, i l’enllumenat de la zona. Per aquest motiu, s’ha activat el protocol establert amb els Mossos d’Esquadra de denúncia al consistori i ha tallat el fluid excepte a l’edifici del Xifré, on s’hi troba el SEM o els serveis d’educació o serveis socials, entre d’altres.

Endesa tenia constància de l’anomalia des de fa deu anys, motiu pel qual l’Ajuntament estudia depurar responsabilitats per la part tècnica. Segons el consistori, l’enginyer municipal en tenia constància i fins i tot un projecte per regularitzar els serveis, sense que el materialitzés.

Segons ha avançat ‘La Vanguardia’ i han confirmat fonts de l’empresa i el consistori a l’Agència Catalana de Notícies (ACN), el tall s’ha produït després d’un llarg procés, que ha suposat el tall del servei en aquells equipaments que no ofereixen un servei essencial per a la ciutadania. En aquest sentit, la companyia va traslladar la situació a alcaldia, que desconeixia la situació, si bé l’enginyer municipal n’estava al cas i fins i tot tenia el projecte per resoldre la legalització del servei des de febrer de l’any 2022.

No obstant, el projecte no s’havia materialitzat, sense que el consistori hi trobi una explicació al respecte. És per aquest motiu que ara per ara els esforços se centren el regularitzar el servei i assumir la despesa derivada que l’Ajuntament deu a la companyia elèctrica per després analitzar quines conseqüències es deriven a nivell intern.

Fonts d’Endesa i de l’Ajuntament han destacat la bona entesa de les dues parts per trobar la solució necessària amb la màxima celeritat possible. Mentre això no passa, l’Ajuntament ha contractat un grup electrogen per subministrar electricitat als equipaments afectats.

Foto: Imatge d’arxiu de l’Ajuntament d’Arenys de Mar (Aj. Arenys)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit