Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

“Els professionals d’infermeria necessitem moments de concentració i entorns favorables per reduir errors, per això hem de reduir les interrupcions”


 

Avui, al matí360 de Ràdio Marina ens acompanya Anna Solanas, infermera referent en seguretat del pacient i tècnica de qualitat de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva. Amb ella parlem sobre el projecte ‘Stop interrupcions’ que s’ha posat en marxa als hospitals de Blanes i Calella.

Com explica Solanas, el projecte ‘Stop interrupcions’ és un projecte implantat en altres hospitals del territori. Les armilles, com diu, “són un recurs visual per reduir les interrupcions”.

La infermera assenyala que “un 37,4% dels errors lligats a l’atenció sanitària són produïts en errors de medicaments, i molts d’aquests són produïts en el moment de preparació i administració. Una de les causes principals que donen peu a aquests errors són les interrupcions que rep el professional”. “Nosaltres vam detectar que, de mitjana, cada dos minuts el professional d’infermeria té una interrupció. L’armilla ho pot reduir considerablement”, diu.

“Un de cada 10 pacients tindrà algun dany per l’atenció sanitària, danys involuntaris i evitables. A través de projectes com aquests, es van reduint aquests danys”, diu. Solanas assenyala que “hem de crear un entorn segur reduint les interrupcions”. “Entre tots hem de vetllar per la seguretat del pacient i pacients i familiars hi tenen un paper molt important, per això també hem de vetllar i respectar el professional”, afegeix.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit