Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Els Pressupostos de la Generalitat destinen 30,34 MEUR a la Selva

Les dues partides més elevades són la que es farà per condicionar el corredor Ter-Brugent i la que rebrà l'Hospital de Blanes


Els pressupostos de la Generalitat per al 2024 preveuen invertir 30,34 MEUR a la comarca de la Selva. En línies generals, els comptes per aquest any, pactats entre ERC i PSC, incrementen la inversió en quatre eixos: salut, transport i mobilitat, actuacions mediambientals i recerca. Així queda reflectit a la comarca selvatana.

Les dues partides més elevades són la que es farà per condicionar el corredor Ter-Brugent (4,6 MEUR) i la que rebrà l’Hospital de Blanes (4,3 MEUR). En sanitat també es destinaran 1,7 MEUR al CAP d’Hostalric.

D’altra banda, 2,6 MEUR es destinaran a la instal·lació de tractament d’aigua marina a la dessaladora de la Tordera. Relacionada amb la sequera i l’aigua, els pressupostos també preveuen invertir 1,5 MEUR a fer millores a la inundabilitat de l’estany i la sèquia de Sils.

Pel que fa a mobilitat i transports, a la Selva s’invertiran 2,6 MEUR per ordenar els accessos de la C-63 a Vidreres i 1,3 MEUR en fer una via ciclista entre Riells i Viabrea i Santa Maria de Palautordera. De fet, en transports, a les comarques gironines els pressupostos preveuen una inversió d’un total de 57,8 MEUR. Part d’aquests diners es destinaran a millorar la línia d’autobús urbà de Blanes-Tordera-Girona.

 

Gemma Masó i Casadevall
Periodista de Ràdio Marina.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit