Free Porn
xbporn

Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Els pediatres de l’Hospital de Mataró proposen limitar els llits ocupats a planta en lloc de tancar els ingressos


Els pediatres de l’Hospital de Mataró han proposat a la direcció limitar a un màxim de set els llits ocupats a planta. Amb aquestes, també plantegen que qualsevol ingrés addicional o cas d’alta complexitat es derivi a l’Hospital Germans Trias de Badalona. És la contraproposta que els facultatius han fet aquest divendres després que el Consorci Sanitari del Maresme plantegés tancar els ingressos via urgències durant quatre mesos i derivar totes les noves hospitalitzacions a Can Ruti. La direcció estudiava aquest tancament per la falta “excepcional” de pediatres que pateix el centre a causa de la coincidència de diverses baixes laborals i la manca de substituts. Dilluns la direcció ha de decidir si accepta la proposta dels metges.

Fonts del comitè d’empresa han apuntat a l’ACN que els pediatres s’han reunit aquest divendres i han ofert a la direcció mantenir obertes les noves hospitalitzacions sempre que no superin els set llits ocupats a planta. Així es mantindrien en la línia de la mitjana d’ocupació que hi ha cada estiu en aquest centre. “Si hi hagués un cas d’extrema complexitat o es disparessin els ingressos per un eventual virus estès, aleshores sí que es derivarien els infants a Badalona”, apunten les fonts consultades.

Aquesta contraproposta precisa que aquest topall d’hospitalitzacions no té en compte les maternitats, que des d’un primer moment han quedat fora de la reestructuració que s’està negociant. En tots els casos, el centre sempre ha garantit que els parts i l’assistència als nounats serien atesos a Mataró “amb la màxima qualitat assistencial”.

Redistribuir la feina en torns de 12 hores

Al mateix temps, a la reunió sectorial d’aquest divendres els pediatres han acceptat redistribuir la feina els pròxims mesos en torns globals de 12 hores, en comptes de dividir la jornada de torn de matí i torns d’urgències de tarda-nit. Des del comitè assenyalen que “això evidencia el sacrifici que està disposat a fer el personal, on hi ha pediatres que fa anys que no fan cap guàrdia, però ara assumiran torns de 12 hores qualsevol dia de la setmana”.

Fruit de la reunió, els especialistes també han acordat demanar a la direcció que els faciliti per escrit com quedarà la reorganització definitiva de les hospitalitzacions, “per a què no hi hagi dubte que això és una qüestió puntual d’uns mesos determinats”.

El comitè d’empresa lamenta que la situació actual rau “d’un problema evident de planificació”. Insisteixen que, quan a principis d’any es van fer els horaris de tot l’any, “ja faltava omplir les hores equivalents a 4,5 pediatres”. Aquesta manca d’especialistes s’hauria agreujat les últimes setmanes per la coincidència de diverses baixes laborals, fins el punt que l’hospital ara té oberta una convocatòria de set places de pediatria per reforçar el servei, en el qual ara hi ha 23 metges operatius.

Segons el comitè i fonts del Departament de Salut, dilluns el Consorci Sanitari del Maresme decidirà com queda la reestructuració de les hospitalitzacions de pediatria. El mateix Consorci recalca aquest divendres que a dia d’avui no s’ha derivat cap infant a Badalona.

 

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit