test

Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Els municipis pesquers de la Selva i el Maresme invertiran 1,8 MEUR en projectes per promocionar el sector

En total es faran 25 projectes que rebran una subvenció de més de 400.000 euros


El Grup d’Acció Local de la Costa Brava Sud i el Maresme portarà a terme 25 projectes al litoral destinats a incrementar el valor afegit dels productes pesquers. El grup abasta els municipis d’Arenys de Mar, Calella, Malgrat de Mar i el Masnou. També Mataró, Montgat, Pineda de Mar, Sant Pol de Mar, Blanes, Lloret de Mar i Tossa de Mar. En total, aquesta vintena de projectes suposaran una inversió d’1,8 MEUR. El Departament d’Acció Climàtica subvencionarà els municipis amb un total de 439.312 €. La resta dels fons provenen d’ajuts europeus.

Els projectes permetran fer noves inversions en transformació, comerç detallista i restauració. També a fomentar la divulgació i promoció de l’activitat pesquera a les confraries de pescadors. A més, també estan adreçats a la creació de patrimoni cultural a les viles marines i el patrimoni mediambiental dels municipis pesquers i a reforçar el paper de les comunitats pesqueres en el turisme local i la governança dels recursos pesquers i les activitats.

175 actuacions al litoral català

Aquests projectes s’han presentat aquest dijous a la fira Seafood. Les iniciatives presentades han sigut les escollides pel Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural per optar aquest 2024 a les ajudes per promoure l’Economia Blava en els municipis pesquers de Catalunya. Són un total de 175 actuacions que poden accedir a un ajut total de 2,5 milions d’euros i suposaran una inversió en el territori de 5,7 M€.

Aquest import, cofinançat amb el Fons Europeu Marítim de Pesca i d’Aqüicultura, s’ha incrementat en més del doble respecte del pressupost del període anterior, passant d’1 milió a 2,5 milions d’euros.

Els ajuts estan oberts a operadors públics i privats (administracions, empreses, entitats) de l’Economia Blava local que han presentat projectes adaptats a la implementació de l’estratègia aprovada per cada Grup d’acció Local Pesquer. Aquests grups són entitats sorgides per dissenyar i desenvolupar en el territori, de baix a dalt, estratègies per a la gestió dels ajuts europeus, tot permetent centrar les actuacions i els recursos en les prioritats definides pel territori mateix.

Gemma Masó i Casadevall
Periodista de Ràdio Marina.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit