Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Els Manaies de Blanes tindran una capitana, la segona en la seva història

La primera dona capitana dels Manaies de Blanes va ser nomenada el 2018


L’Associació de Manaies de Blanes nomenaran una capitana per segon cop a la història per comandar la legió. Serà aquest dijous a la tarda a la XXI Cerimònia del Canvi de Capità dels Manaies de Blanes.

La cerimònia començarà a les cinc de la tarda a l’Ermita de l’Esperança. Des d’aquí es farà un recorregut pel Passeig de Mar i el Passeig de S’Abanell fins a arribar a la Plaça d’Els Pins. Aquí, tornaran en direcció al centre de Blanes passant per S’Auguer, Plaça Catalunya i Passeig de Dintre. Serà cap a les set de la tarda quan començarà la cerimònia com a tal. Aquest any es nomenarà una dona com a capitana. Aquesta serà la segona de la història dels Manaies de Blanes, la primera es va nomenar el 2018.

Hi haurà un pregoner

Aquest any, com a novetat, hi haurà un pregoner que explicarà a tothom què està passant mentre a l’interior del local dels Manaies de Blanes s’està fent la salutació entre els dos comandaments: el capità sortint i la capitana que encapçalarà la legió. El pregoner estarà al carrer Ample, a tocar de l’Arc dels Copatrons.

El pregoner representarà una altra entitat cultural blanenca. Aquest any serà la Colla Gegantera, que tindrà el seu cap de colla, Esteve Rams, com a representant. Rams anirà acompanyat del gegantó Maximià, inspirat en els Manaies de Blanes.

En acabar la cerimònia, la capitana entrant i el capità sortint saludaran des de l’escenari després de fer el jurament.

Tot seguit començarà el Joc del Gat i la Rata, una desfilada on el públic que vulgui seguir-la haurà d’estar atent de la direcció i no equivocar-se quan giren entre carrer i carrer.

Aquest any, la comitiva dels Manaies de Blanes estarà formada per unes 35 persones que es divideixen en dos grans grups: els i les soldats i la banda musical.

VII Canvi del Capità dels Manaies Iuniores

La següent actuació dels Manaies de Blanes serà el divendres. Serà amb els Manaies Iuniores, una formació de 25 infants menors de 14 anys. Aquest any, com a novetat, els Manaies Iuniores tindran una nova signífera que substituirà la que hi havia fins ara, que ha passat a formar part de la secció dels adults.

Sortiran a les 12 del migdia de l’Arc dels Copatrons del carrer Ample. Des d’aquí aniran cap a la plaça Verge Maria, passant pel carrer Raval Sud. A la plaça tindrà lloc la Cerimònia del Canvi de Capità Manaia. Després la desfilada seguirà fins a tornar a l’Arc dels Copatrons.

També el divendres, però a la nit, els Manaies de Blanes participaran en la Processó del Sant Crist. Abans, a dos quarts de deu de la nit, faran l’Anunci de la Processó a pas lleuger. Després, a les deu de la nit, encapçalaran els diferents passos de la desfilada religiosa. Aquesta inclou quatre passos: la del Sant Crist, el Natzaret, el Crist Jacent i la Dolorosa.

Els Manaies de Blanes, a Roma

Aquest any, els Manaies de Blanes també viatjaran a Roma. Serà a l’abril, el dia 21. El motiu és l’aniversari de la fundació de la ciutat de Roma, que va tenir lloc el 21 d’aril de 753 abans de Crist.

Gemma Masó i Casadevall
Periodista de Ràdio Marina.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit