Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Els hospitals de Calella i Blanes incorporen una armilla per evitar interrupcions mentre es prepara i s’administra medicació

Estudis científics posen en relleu que un 37,4% dels errors lligats a l’assistència hospitalària estan relacionats amb l’ús dels medicaments


Els i les professionals d’infermeria dels hospitals de Calella i Blanes han incorporat una armilla per evitar interrupcions mentre preparen i administren medicaments als i les pacients. El projecte ‘Stop interrupcions’ té com a objectiu millorar la seguretat del pacient i impedir que es produeixin errors durant la preparació i administració de fàrmacs.

Al febrer de l’any passat es va posar en marxa una prova pilot en diferents plantes d’hospitalització dels dos centres. La iniciativa, però, es va acabar incorporant en totes les unitats d’hospitalització.

El o la professional d’infermeria, quan està preparant o administrant medicament es posa una armilla blava amb el missatge ‘Estem preparant medicació. No interrompre’ a l’esquena. Així, es volen disminuir les distraccions i evitar que es puguin produir errors.

Estudis científics ENEAS, promogut pel Ministeri de Sanitat, posen en relleu que un 37,4% dels errors lligats a l’assistència hospitalària estan relacionats amb l’ús dels medicaments. D’aquests, un 43% es podrien evitar. En aquest cas, l’administració de medicació és un moment propens perquè es produeixin errors donat el volum d’interrupcions que reben els professionals durant la preparació. De fet, en els hospitals de Calella i Blanes s’ha calculat que, de mitjana, es produeix una interrupció cada dos minuts durant l’activitat de preparació i administració de medicaments a les unitats d’hospitalització.

Gemma Masó i Casadevall
Periodista de Ràdio Marina.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit