Free Porn
xbporn

Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Els centres de primària de la Selva Marítima i l’Alt Maresme rebran més professionals aquest estiu

Salut tancarà un màxim d'un centenar de llits a la Regió Sanitària de Girona aquest estiu


La Regió Sanitària de Girona comença a preparar-se pels mesos d’estiu i això implica canvis en alguns centres. Per una banda, el Departament de Salut ha anunciat la incorporació de 138 professionals que reforçaran els centres d’atenció primària en municipis costaners, ja que és on augmenta més la pressió assistencial. El volum de turistes i persones que tenen segones residències a la Costa Brava fan que els mesos d’estiu s’incrementi l’activitat en aquests CAP o consultoris locals.

És per això que la major part dels professionals (113) es destinaran als centres de primària de l’Alt i el Baix Empordà, la Selva Marítima i l’Alt Maresme. Seran 37 professionals de medicina, 40 d’infermeria i 36 administratius. Salut concreta que els reforços es destinaran als centres de Portbou, Llançà, el Port de la Selva, Cadaqués, Roses, Castelló d’Empúries, l’Escala, Platja d’Aro, Tossa de Mar, Lloret de Mar, Blanes, Malgrat de Mar, Canet de Mar i Pineda de Mar.

A més, també s’han ampliat horaris d’alguns centres d’atenció primària i consultoris locals entre el 23 de juny i el 8 de setembre. Concretament, els CAP de Malgrat de Mar, Cadaqués i el consultori local de Platja d’Aro funcionaran les 24 hores del dia. El consultori de Tossa obrirà fins a la mitjanit. D’altra banda, el de Sant Antoni de Calonge i l’Estartit amplien l’horari de tardes i caps de setmana entre l’1 de juliol i el 31 d’agost.

Entre un 90% i un 98% dels llits oberts

En referència als hospitals, el Departament ha anunciat que mantindrà entre un 90,4 i un 98,7% dels llits oberts al llarg de tot l’estiu. Això representa que només es tancaran entre 14 i 105 llits en funció de la quinzena del mes. Per exemple, al llarg de l’agost es preveu que hi hagi 991 places disponibles de les 1.096 que hi ha habitualment. El juny n’hi haurà un 96,3% i al juliol oscil·larà entre el 94,8% i el 92,4% segons la quinzena. Al setembre el nombre de llits disponibles serà d’entre un 91,3% i un 95,9%.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit