test

Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

“Els boscos de l’Alt Maresme estan a l’UCI perquè, tot i que hagi plogut i els arbres hagin reduït l’estrès hídric, encara necessiten molta aigua que no ha caigut”


 

Avui, al matí360  de Ràdio Marina ens acompanya Aleix Duran, Coordinador Operatiu de l’ADF Alt Maresme. Hi hem parlat sobre les actuacions de les Agrupacions de Defensa Forestal (ADF) de cara a aquesta campanya forestal.

Duran explica que la principal tasca de les ADF és “tasca és la prevenció d’incendis, però donem suport als Bombers en cas d’incendi”. De fet, “quan es detecta una columna de fum, nosaltres som els primers a arribar i som els encarregats de controlar les flames fins que arribin els Bombers, llavors ens posem sota les seves ordres”. Ara bé, en relació amb una polèmica que s’ha aixecat en els darrers dies, Duran assenyala que “si s’aplica el nou PAGI, deixaries fora a 6.000 voluntaris capacitats, formats i equipats per fer tasques d’extinció”. “Òbviament que les ADF no ens posarem davant d’un foc amb flames de 10 metres quan hi ha uns professionals que ja ho fan, nosaltres no farem més, som voluntaris, tenim aquesta vocació de defensar el territori però fins a un límit”.

Pel que fa a la campanya, Duran afirma que es preveu “llarga i complicada”. “Aquesta campanya forestal s’ha allargat un mes pel canvi climàtic”, diu. A més, afegeix que “abans les campanyes d’estiu estaven concentrades en els mesos d’estiu, ara es van allargant i això fa que les campanyes forestals siguin consecutives i això és combustible que es va cumulant any rere any i quan hi ha un incendi fa que hi hagi grans focs que ens poden recordar als de Grècia o Portugal”. En aquesta línia, però, apunta que “les pluges que hem tingut a la primavera ens poden fer relaxar, i això ens preocupa perquè pot crear una falsa sensació de seguretat”.

“Els boscos de l’Alt Maresme estan a l’UCI, en un estat crític, perquè sí que és cert que ha plogut i els arbres han reduït l’estrès hídric, però encara queda molta aigua per caure que els hi fa falta”.

D’altra banda, Duran també ha parlat que “no es fa la gestió forestal i després ens queixem que hi ha grans incendis”. “Hem de començar a fer aquesta gestió”, conclou.

 

Amb el patrocini de:

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit