Lloret de Mar ha registrat un augment del 6% en el nombre de pernoctacions hoteleres durant el 2024, arribant als 5,1 milions. Així ho apunta l’informe turístic presentat per Lloret Turisme i Mabrian Technologies. L’estudi també destaca la consolidació de nous mercats internacionals, especialment l’irlandès, que ha experimentat un creixement del 209% respecte a l’any anterior.
L’estratègia turística de Lloret s’ha centrat en la millora de la tarifa diària mitjana dels hotels més que en l’augment de l’ocupació. El RevPar (ingressos per habitació disponible) s’ha situat en 54 euros, impulsat per un increment en els preus publicats i una millora en l’índex de satisfacció hotelera.
Pel que fa a l’origen dels visitants, França continua sent el principal mercat emissor amb 918.733 pernoctacions (18% del total), tot i haver experimentat un lleuger descens del 3% respecte al 2023. El segueixen Espanya, amb 850.227 pernoctacions (17% del total), i el Regne Unit, amb 587.697 (12%). Altres mercats destacats són Alemanya, Polònia, Bèlgica, Itàlia, els Països Baixos, Irlanda i Suïssa, amb increments notables en alguns casos, com el mercat neerlandès (+59%) i l’irlandès (+209%).
El turisme de sol i platja, l’atractiu principal
Quant al perfil del visitant, les parelles constitueixen el segment principal de viatgers (més del 40%), especialment al mercat espanyol i irlandès. En canvi, els grups d’amics tenen més presència entre els visitants italians, alemanys i neerlandesos. Les famílies destaquen com a segment predominant entre els turistes polonesos i txecs.
Pel que fa a les motivacions de viatge, el turisme de sol i platja continua sent l’atractiu principal de la destinació, però ha experimentat una lleugera reducció en favor d’altres segments com el turisme cultural, actiu i esportiu. També es detecta un creixent interès pel turisme gastronòmic.
En termes de despesa, la mitjana global per targeta ha augmentat fins als 168 euros (+2% respecte al 2023), tot i que encara no arriba als nivells prepandèmics del 2019 (173 euros). Irlanda i Suïssa es troben entre els països amb una despesa més elevada per turista.
Les perspectives per a la Setmana Santa del 2025 són positives, amb una previsió d’entre 170.000 i 200.000 pernoctacions, mantenint el pes del mercat nacional, que el 2023 va representar el 65% del total. A més, l’aeroport de Girona-Costa Brava incrementarà la seva capacitat aèria gràcies a l’expansió de companyies com Ryanair, Wizz Air Hungary i SmartWings, fet que podria afavorir un major flux de visitants en els pròxims mesos.