Free Porn
xbporn

Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

El TSJC reconeix que un policia local de Blanes pot demanar la jubilació anticipada

La Seguretat Social havia denegat la petició a l'agent, en considerar que només eren vàlids els 33 anys i 7 mesos cotitzats com a funcionari de carrera, però el TSJC apunta que se li han de computar els 36 anys, sis mesos i 18 dies en què va desenvolupar les mateixes funcions.


La sala social del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha reconegut com a computable per a demanar la jubilació anticipada el temps treballat com a interí d’un policia local de Blanes. Segons la Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF), la Seguretat Social havia denegat la petició a l’agent, en considerar que només eren vàlids els 33 anys i 7 mesos cotitzats com a funcionari de carrera.

El cas es remunta al febrer de l’any passat quan l’agent, que tenia 59 anys, va demanar la jubilació. Aleshores, havia exercit com a funcionari de carrera durant 33 anys i set mesos, però havia desenvolupat les mateixes funcions durant 36 anys, sis mesos i 18 dies.

Segons informa el CSIF, el policia, que és afiliat al sindicat, va recórrer contra la sentència del social 2. En una resolució a l’estiu, la Seguretat Social li va denegar la petició perquè no arribava a la bonificació de 5 anys perquè en el càlcul de la bonificació només computaven els períodes en què la relació laboral és de funcionari de carrera.

Ara, la sentència de l’alt tribunal conclou que tenia dret a demanar la prejubilació. A més, apunta que la Llei General de Seguretat Social fa referència a grups o activitats professionals els treballs dels quals siguin de naturalesa “excepcionalment penosa, tòxica, perillosa o insalubre i acusin elevats índexs de morbiditat o mortalitat”.

Fonts del sindicat CSIF han celebrat la sentència, però han avisat que reconeix que el Reial decret de jubilació anticipada “ha retallat l’àmbit d’aplicació de la norma continguda en aquest l’article 206”. Així, CSIF ha tornat a demanar al ministeri d’Interior que derogui el criteri de gestió que impedeix computar el temps de policia interí, i tornar al criteri anterior.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit