test

Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

El torneig de golf Ryder Cup no es farà a Caldes de Malavella


El Govern de la Generalitat no autoritza la construcció d’un tercer camp de golf a Caldes de Malavella, un dels requisits que els impulsors del torneig Ryder Cup havien posat sobre la taula per portar la competició a la població selvatana. Aquest dimarts, la Generalitat ha comunicat als representants del complex Camiral Golf & Wellness i de la Federació Espanyola de Golf que no avalarà el seu pla urbanístic.

Aquest és el segon projecte que tomba el Govern. El primer, contemplava la construcció de 185 xalets de luxe més dins el complex, a banda del camp de golf. Davant d’això, fonts de Presidència expliquen que els promotors de la Ryder han donat les converses per acabades.

Segons ha avançat El Periódico, el projecte proposava ampliar les instal·lacions en 150 hectàrees i, a més del camp de divuit forats, un hotel i apartaments en lloc dels xalets. L’executiu sosté que el país ja té prou camps i veu la competició com una “excusa” per al projecte urbanístic. L’executiu s’empara amb un informe tècnic que ha emès la Direcció General d’Ordenació del Territori, Urbanisme i Arquitectura, que assegura que el tercer camp de golf, l’hotel i els apartaments xoquen de ple amb els planejaments vigents a Caldes i les comarques gironines i la preservació del paisatge. A tots aquests motius, a més, també s’hi afegeix la situació de manca de pluges que pateix el país.

Malestar a l’Ajuntament de Caldes de Malavella

L’alcalde de Caldes de Malavella, Salvador Balliu, acusa la Generalitat d’haver-los “marejat” durant dos anys amb la possibilitat d’acollir la Ryder Cup. Balliu lamenta la decisió que ha pres el Govern i considera que s’ha perdut una oportunitat que difícilment es tornarà a tenir. El batlle assenyala que han fet tot el que la Generalitat els ha demanat i assenyala que se senten “decebuts”.

 

“Nosaltres estem decebuts. La paraula és aquesta. Portem molts anys treballant, ho hem intentat dues vegades. És un motor econòmic, això no és una prova, un aconteixement, és un motor per a tota la comarca. La Generalitat ens ha marejat tant com ha pogut. I si s’en va i s’ha perdut aquesta oportunitat s’ha de dir ben clar que és per culpa de la Generalitat de Catalunya. Ens han dit que no volien cases. Hem tret les cases. Ens han dit com havia de ser el camp de golf. Hem fet el projecte com havia de ser. Hem fet tot el que ens han dit i al final ens han dit que no. Decebut vol dir això, que estàs enfadat perquè les coses no es fan d’aquesta manera. Si no ho volien ens ho podien haver dit des del principi i no passa res. Els dirigents polítics han de veure la visió global d’un país i crec que en aquest cas s’equivoquen”.

Balliu també ha revelat que, un cop s’ha sabut la decisió de la Generalitat, la Comunitat de Madrid ja s’ha postulat per acollir l’esdeveniment, així com d’altres països que n’estaven pendents.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit