test

Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

El temps mitjà d’espera a les urgències de l’Hospital de Blanes s’ha reduït 3 minuts aquest 2023 mentre que el de l’Hospital de Calella s’ha mantingut

A total de Catalunya ha disminuït 2 minuts de mitjana respecte al 2022


El temps mitjà d’espera a les urgències de l’Hospital Comarcal de Blanes s’ha reduït tres minuts aquest 2023 respecte de l’any 2022. Així, de mitjana, els pacients han esperat 14 minuts. En canvi, a l’Hospital Comarcal Sant Jaume de Calella, el temps mitjà d’espera s’ha mantingut estable en els 15 minuts.

Al total de Catalunya, els pacients d’urgències han esperat un temps mitjà de 61,9 minuts per ser atesos aquest 2023. Així, s’ha reduït en dos minuts el temps d’espera respecte al 2022. Tot i això, la mitjana continua sent superior a la de fa una dècada, quan la Generalitat va retallar la despesa en sanitat per la crisi econòmica.

Més pacients, però menys temps

Les urgències hospitalàries de la xarxa pública van atendre l’any 2023 3,8 milions de pacients. Això representa un augment del 2,2% més que l’any anterior. L’increment de la demanda no s’ha traduït, aquest any, en un augment dels temps d’espera, però en general és un dels factors que més està pesant en la saturació a les sales d’espera de les urgències, com constata a l’ACN la directora del servei d’Urgències de l’Hospital de Sant Pau, Mireia Puig. La doctora detalla que l’increment de pacients a les urgències hospitalàries ha sigut progressiu des del 2010, a raó d’un 2,5% anual, i als centres sanitaris els costa absorbir aquesta demanda perquè el personal i els espais no han crescut en la mateixa proporció.

Aquest 2023, l’Hospital de Blanes ha atès un total de 37.820 urgències, mentre que al de Calella n’han sigut 53.165. Pel que fa a l’Hospital de Mataró, aquest any passat s’han atès 108.948 urgències amb un temps mitjà d’espera de 67 minuts. El centre de la capital del Maresme ha reduït el temps mitjà d’espera un minut respecte al 2022.

D’altra banda, l’Hospital Santa Caterina, centre de referència de la Selva Interior, ha atès 55.830 urgències. El temps mitjà d’espera ha sigut de 48 minuts aquest 2023. L’Hospital Josep Trueta, per la seva banda, ha atès 82.830 urgències amb un temps mitjà a les sales d’espera de 62 minuts, reduint en un minut l’espera respecte al 2022.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit