Del 15 de març al 4 de maig, el Maresme celebra una nova edició de les jornades gastronòmiques del Temps de Pèsols. Es tracta d’un esdeveniment que fa valdre el pèsol, conegut com la “perla verda” de la comarca. Organitzades pel Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme, les jornades permetran als visitants gaudir d’una àmplia oferta culinària centrada en aquest llegum tan arrelat a la zona.
Durant aquestes set setmanes, una vintena de restaurants de diversos municipis maresmencs oferiran plats creatius que destaquen les diferents formes de cuinar el pèsol. Alguns dels plats més tradicionals inclouen pèsols saltejats amb pernil ibèric o calamars. Ara bé, també hi haurà altres propostes més innovadores. Per exemple, la pizza de pèsol o el cebiche de pèsols verds amb llet de tigre de cacau.
Els municipis que participen en aquesta edició inclouen Arenys de Mar, Argentona, Cabrils, Caldes d’Estrac, Calella, Mataró, Pineda de Mar, Premià de Dalt, Sant Andreu de Llavaneres, Sant Pol de Mar i Tiana.
Activitats relacionades amb el pèsol
A més dels menús que oferiran els restauradors locals, els visitants podran participar en altres activitats relacionades amb el pèsol. Un dels esdeveniments més destacats és la 25a Festa del Pèsol Garrofal, que tindrà lloc a Sant Andreu de Llavaneres els dies 29 i 30 de març, al parc de Ca l’Alfaro. Durant aquesta festa es podran comprar pèsols frescos directament dels productors i gaudir de productes artesanals i activitats lúdiques per a tots els públics.
El pèsol, un producte local de gran valor nutricional, és un dels llegums més arrelats a la comarca. Els seus beneficis per a la salut, com la seva riquesa en hidrats de carboni, fibra i vitamina B, el converteixen en un aliment destacat a la taula dels maresmencs. Amb l’arribada de la primavera, els municipis de la comarca aprofiten l’oportunitat per promoure aquest producte en la cuina local.
L’oferta completa dels restaurants participants es pot consultar al web del Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme.