Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

El Servei d’Ocupació de Lloret va gestionar 1.245 ofertes laborals el 2022


El Servei d’Ocupació Municipal (SOM) de Lloret de Mar ha gestionat 1.245 ofertes de feina el 2022 i ha comptat amb 1.500 persones inscrites. En un comunicat, el consistori explica que aquestes xifres suposen un augment del 50% respecte l’any passat i consideren que posiciona aquest servei com un “referent al territori” en l’àmbit laboral. En aquest sentit, la borsa municipal compta amb 500 empreses que publiquen les seves ofertes. Més enllà de les ofertes laborals, en el 2022 s’han fet 40 cursos, jorandes i seminaris dirigits a empreses, emprenedors, treballadors o persones a l’atur. En tots aquests cursos hi han participat 700 persones.

El SOM és un servei gratuït que fa de nexe entre les persones que busquen feina i les empreses que oferten llocs a través d’una borsa de treball. El regidor de Promoció Econòmica de Lloret de Mar, Jordi Orobitg, assegura que les dades registrades durant el 2022 és un indicador de “la recuperació” econòmica del municipi després de l’impacte de la pandèmia.

De cara al 2023, el consistori preveu seguir “donant suport” a les empreses per “acompanyar-les amb noves eines i recursos” que facin fornt a les noves necessitats del mercat laboral. En aquest sentit, es preveu que aquesta temporada es consolidi la recuperació, però els empresaris alerten de les “dificultats” de tenir mà d’obra qualificada, que cada vegada van a més. Per això Orobitg creu que des del SOM caldrà aplicar “canvis transcendents en les polítiques d’ocupació”.

Foto: Aj. Lloret

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit