Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

El Servei de Primera Acollida del Maresme ha realitzat més de 2.800 intervencions l’any 2023

Per municipis, Premià de Mar, Calella i El Masnou són els que més persones han atès amb el servei


El Servei de Primera Acollida del Consell Comarcal del Maresme, durant el 2023, va fer 2.854 intervencions a la comarca. En total, el servei va atendre, individualment, 1.491 persones de 61 nacionalitats. Principalment, les intervencions estaven vinculades amb l’assessorament en temes com informes d’estrangeria, empadronament, arrelament social, habitatge i renovació de la residència temporal.

El Consell Comarcal del Maresme ofereix el servei de Primera Acollida en els 25 municipis del Maresme de menys de 20.000 habitants. A més, mitjançant conveni amb els respectius ajuntaments, també l’ofereix a Vilassar de Mar, Premià de Mar i El Masnou.

El servei s’enfoca a facilitar l’acollida de qualsevol nou ciutadà al municipi informant i assessorant sobre la xarxa pública de serveis, derivant la persona als serveis que la poden ajudar, oferint formació (mòdul C de coneixement de la societat catalana) i tramitant les altes i certificats de Primera Acollida que són d’utilitat en els processos d’estrangeria.

Segons les dades de l’ens comarcal, les principals nacionalitats que han rebut assessorament són llatinoamericanes (49%), africanes (33%), europees (13%) i asiàtiques (5%).

D’altra banda, més de la meitat de persones ateses són dones (52%). Majoritàriament, tenen entre 26 i 45 anys (66%). Pel que fa a la seva situació laboral, el 66% estan actives.

Per municipis, Premià de Mar (20%), Calella (18%) i El Masnou (11%) són els que més persones han atès amb el servei. Els segueixen Canet de Mar, Tordera, Arenys de Mar, Malgrat de Mar i Vilassar de Mar.

Mòduls d’Acollida

Segons el Consell Comarcal del Maresme, per aconseguir el certificat de primera acollida, s’ha d’acreditar haver cursat 3 mòduls: A (coneixements lingüístics), B (coneixements del món laboral) i C (coneixement de la societat catalana i el seu marc jurídic).

L’any passat es van programar 17 cursos (13 presencials i 4 telemàtics) que van ser seguits per 270 persones de 23 nacionalitats diferents.

Gemma Masó i Casadevall
Periodista de Ràdio Marina.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit