Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

El Servei de Mediació Intercultural del Maresme ha realitzat 184 intervencions durant el 2023


El Servei de Mediació Intercultural que presta el Consell Comarcal del Maresme ha realitzat 184 intervencions durant el 2023. Ho ha fet en un total de 16 municipis a petició dels serveis socials, educatius i de salut, segons apunta l’ens comarcal.

Aquest servei té l’objectiu de prevenir i resoldre possibles conflictes entre diferents actors socials. A més, així, també vol millorar la convivència intercultural i la cohesió social. La majoria d’intervencions impliquen a persones particulars, però també n’hi ha de comunitàries.

Durant l’any passat es van realitzar 4 sessions a Tordera per facilitar la implicació i participació de les famílies en el món educatiu. A més, es van dur a terme 10 intervencions de mediació amb les comunitats islàmiques d’Arenys de Mar, Canet de Mar i El Masnou.

Les actuacions més nombroses (76) van ser de l’anomenada mediació creativa. Aquesta és la que resol conflictes a partir d’un procés de transformació de les normes o de creació de noves basades en unes noves relacions entre les parts. També es van fer 28 intervencions a través de la mediació rehabilitadora utilitzada per resoldre conflictes de valors, entre l’usuari/ària i el/la professional, o en el si dels mateixos usuaris.

La resta d’actuacions s’emmarquen en la cerca d’alternatives de solució (14), resolució de conflicte (13), millora de la relació i compliment d’acords (4) i assessorament en estrangeria (1).

Josep Lluís Vidal
Director de Ràdio Marina i marina360.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit