El Servei d’Atenció Integral (SAI) LGBTIQ+ de Blanes ha atès 60 casos el 2023. Així, segons les dades del Pla Local LGBTIQ+, presentades aquest divendres, en quatre anys ha doblat el nombre d’atencions.
A Blanes, el SAI LGBTIQ+ es va posar en marxa el 2018, i va ser el primer que es va obrir a la comarca de la Selva. Des de l’Ajuntament apunten que l’objectiu del SAI és visualitzar la realitat del col·lectiu i donar suport i atenció a la diversitat sexual i de gènere. Un objectiu que, segons el consistori, s’està complint. Així, segons les dades, l’any passat es va doblar el nombre d’atencions que s’hi van fer amb relació a les que es van rebre quatre anys enrere: el 2023 han estat 60, mentre que el 2019 van ser-ne 31.
D’altra banda, sumant totes les atencions que s’han fet entre el 2019 i el 2023, el SAI ha atès un total de 162, una xifra que des del consistori es considera “molt satisfactòria”, perquè “indica el grau de sensibilització i coneixement que hi ha envers el servei”.
Pel que fa al Pla LGBTIQ+, des del consistori apunten que és una “eina fonamental” per implantar polítiques compromeses amb els valors feministes i amb la lluita pels drets i les llibertats del col·lectiu LGBTIQ+. En aquest sentit, el pla compta amb uns objectius concrets com l’aplicació de la normativa envers la protecció i la prevenció de la discriminació, així com l’elaboració de protocols d’actuació per poder implementar-la. A més, des de l’Ajuntament també esperen que pugui permetre aconseguir la participació ciutadana amb el registre d’associacions pels drets LGBTIQ+.