Free Porn
xbporn

Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

L’helicòpter bombarder del Maresme es traslladarà a la Selva per la campanya forestal d’aquest any

L'helicòpter continuarà donant cobertura al Maresme des de la nova base a Sant Feliu de Buixalleu


L’helicòpter bombarder dels Bombers de la Generalitat, que fins ara tenia la seva base a l’heliport del Parc de Bombers de Dosrius, es traslladarà enguany a la Selva. Concretament, s’ubicarà a Sant Feliu de Buixalleu. Així ho han indicat des de l’ADF Alt Maresme. Ara bé, també apunten que la comarca estarà coberta en cas d’incendi des d’aquesta nova base i amb un altre helicòpter situat a Sabadell. Fins ara, l’altre helicòpter que també cobria el Maresme en cas d’incendi estava a Maçanet de la Selva, però aquest també ha sigut traslladat.

ADF Alt Maresme exposa que la d’aquest 2024, serà una de les campanyes forestals “més difícils i llargues dels darrers anys, amb un risc molt elevat que es produeixin incendis de grans dimensions”. Tot i això, apunten que entre l’1 de gener i el 15 de maig d’aquest any hi ha hagut 1.750 incendis de vegetació a Catalunya, un 34% menys que el mateix període de l’any passat. Ara bé, el Departament d’Interior ha avançat l’inici formal de la campanya forestal a l’1 de juny, i s’allargarà fins al 30 de setembre. De fet, els Bombers reforçaran la dotació anual amb 22 mitjans aeris.

La nova base serà a Sant Feliu de Buixalleu

L’helicòpter que fins ara s’ubicava al Maresme, aquest any es traslladarà a la Selva, a Sant Feliu de Buixalleu. Aquest, juntament amb un altre que s’ubicarà a Sabadell, són els que donaran cobertura a la comarca maresmenca. Fins ara, l’altre helicòpter que també cobria el Maresme en cas d’incendi estava a Maçanet de la Selva, però aquest també ha sigut traslladat.

Així doncs, en cas d’un incendi forestal al Maresme durant aquest estiu, hi haurà 2 helicòpters bombarders (amb una capacitat de 1000 litres) que cobriran la zona, situats a Sabadell i Sant Feliu de Buixalleu. També hi haurà dos helicòpters de comandament, ubicats a Sabadell i Manresa.

Gemma Masó i Casadevall
Periodista de Ràdio Marina.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit