El Maresme es consolida, un any més, com una comarca receptora de població. Principalment, provinent de la resta de comarques catalanes segons l’informe sobre els moviments migratoris que es van registrar a la comarca l’any 2021 publicat per l’Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal del Maresme.
Segons l’informe, el saldo migratori del Maresme, respecte la resta de Catalunya, és el més alt. El saldo migratori es calcula comptabilitzant el nombre de persones que arriben a un territori i les que marxen per situar el seu lloc de residència en una altra localitat. L’any 2021, el Maresme es va situar com la segona comarca catalana amb un saldo migratori més positiu, darrera del Vallès Occidental. La comarca maresmenca va tenir un guany net de població de 3.956 persones. Enguany, aquesta mateixa comarca registra un saldo migratori positiu més alt en l’anàlisi de migracions internes dins de Catalunya.
El 65% dels guanys de població registrats són fruit de moviments migratoris de persones provinents d’altres comarques catalanes, Una xifra que s’enfila fins a les 2.574 persones. Amb aquestes, el Maresme es col·loca per davant del Baix Penedès i del Vallès Oriental. Pel que fa a les migracions externes, aquestes també deixen un saldo positiu de 1.980 persones.
El saldo a la resta d’Espanya, en canvi, és negatiu amb una sortida neta de 598 persones. Així, el Maresme se situa com la quarta comarca amb una xifra més elevada.
Les dades als municipis
Tansols 4 dels 30 municipis del Maresme han perdut població aquest any. Aquests són Mataró, Montgat, Premià de Dalt i Sant Iscle de Vallalta. Sant Andreu de Llavaneres i Pineda de Mar, per la seva banda, són els municipis amb guanys poblacionals nets més elevats. En canvi, els resultats negatius són a El Masnou, Mataró, Montgat, Premià de Dalt i Sant Iscle de Vallalta.
Foto: Aj. Mataró