El Maresme celebra una de les cites gastronòmiques més esperades de la primavera: el Temps de Maduixes. Organitzada pel Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme, aquesta iniciativa tindrà lloc fins a l’1 de juny i comptarà amb la participació de restaurants, productors i elaboradors de 17 municipis de la comarca.
Durant aquestes jornades, els establiments participants oferiran plats innovadors amb la maduixa del Maresme com a ingredient protagonista. Entre les propostes gastronòmiques destaquen creacions com el gaspatxo de maduixes, la salsa de maduixes del Maresme amb totopos, tàrtars de llagostins amb maduixes i magret d’ànec amb melmelada de maduixes.
A més de les propostes culinàries, el Temps de Maduixes ofereix als visitants l’oportunitat de descobrir diferents varietats de maduixa de quilòmetre zero, com la Gaviota, la Pájaro, l’Albion i la Monterrey, totes elles cultivades al territori. Alguns productors també organitzen activitats i visites guiades per donar a conèixer la feina del sector primari.
Les jornades gastronòmiques tindran presència més d’una quinzena de municipis. Com ara, Arenys de Mar, Calella, Canet de Mar, Malgrat de Mar, Mataró, Palafolls o Pineda de Mar, entre altres. El projecte compta amb el suport de la Xarxa de Productes de la Terra del Consell Comarcal del Maresme i el Consorci d’Enoturisme DO Alella.
Paral·lelament, diferents municipis organitzen festes locals dedicades a la maduixa. Per exemple, aquest diumenge Sant Iscle de Vallalta organitzarà la seva Diada Màgica de la Maduixa el 4 de maig. Per la seva banda, Sant Pol de Mar acollirà la seva Fira de la Maduixa el 10 de maig.
Per consultar els establiments adherits i tota l’oferta disponible, es pot visitar el web oficial de les jornades a www.turismemaresme.cat.