test

Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

“El llegat indià ens apassiona perquè hi trobem arquitectura, literatura, gastronomia i música, però també cal explicar-lo amb les seves ombres”


 

Avui, al matí360  de Ràdio Marina ens acompanya Anna Castellví, coordinadora de la Xarxa de Municipis Indians i autora del llibre El llegat indià. Hi hem parlat sobre els indians i el patrimoni que tenim a la Selva i el Maresme.

“Els indians van ser nois joves que van anar a fer les Amèriques i que van tornar enriquits, o amb una petita fortuna”, explica Castellví. Amb el seu retorn, com assenyala Castellví, els indians “invertien en el seu lloc d’origen”. Per això, com apunta l’autora, en el seu llegat hi trobem arquitectura, però també literatura, pintura, gastronomia i música.

Per l’època, “era impensable que una noia anés a fer les Amèriques”, explica. En aquest sentit, Castellví assenyala que les dones es trobaven en tres circumstàncies: que havien de vendre’s el patrimoni per enviar les rendes cap allà, que s’havien de vendre el que tenien per poder subsistir o que havien de marxar un cop el marit ja tenia èxit a ultramar.

El nostre territori, Selva Interior, Selva Marítima i Alt Maresme, té un passat indià. Castellví, per exemple, parla d’Arenys de Mar, d’on van sortir molts bons pilots perquè és on hi havia la Real Escola Nàutica.

Al llibre, Castellví apunta que ha recollit la història i curiositats d’aquests indians intentant explicar “totes les seves llums, però també totes les seves ombres”.

 

Amb el patrocini de:

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit