Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

El Jardí Marimurtra posa en marxa un projecte museològic


La Fundació Carl Faust ha presentat el projecte del Museu Botànic de la Costa Brava. Aquesta iniciativa consistirà en un recorregut per la col·lecció dels 50 exemplars més destacats del Jardí Botànic Marimurtra. El recorregut es pot seguir a través d’unes etiquetes amb codis QR distribuïdes al llarg de l’itinerari del jardí botànic de Blanes. Escanejant els QR s’obtindrà una detallada i descriptiva informació de cadascun dels exemplars de la col·lecció.

Segons l’ICOM – organisme internacional que regula els museus -, tots els jardins botànics tenen també la consideració de museu. En el cas del Jardí Botànic Marimurtra, segons la fundació, farà les gestions pertinents amb la Generalitat Catalunya per entrar dins del registre que gestiona el govern català.

Des de la Fundació Carl Faust, gestora de Marimurtra, han apostat per un funcionament de museu adaptat a les noves tecnologies que, alhora, proposa un seguiment senzill pels usuaris. A més, a banda del QR, també s’ha col·locat un mapa a l’entrada del jardí on s’explica el funcionament del museu i la ubicació dels 50 exemplars del recorregut.

El projecte del Museu Botànic de la Costa Brava, segons la Fundació Carl Faust, pretén apropar la ciència i la botànica als visitants del Jardí Marimurtra. A més, també vol aconseguir causar un impacte i aprenentatge després de la visita.

Gemma Masó i Casadevall
Periodista de Ràdio Marina.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit