Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

El Jardí Botànic Marimurtra publica l’Índex Seminum 2023-2024 amb 185 tàxons botànics

L'objectiu d'aquest catàleg és facilitar l'intercanvi de llavors de manera gratuïta entre centres d'arreu del món


El Jardí Botànic Marimurtra de Blanes ha publicat l’Índex Seminum 2023-2024, el catàleg que conté les llavors disponibles de l’equipament. Enguany, aquest índex conté 185 tàxons botànics compresos en 53 famílies. Des del jardí destaquen la presència de 32 varietats hortícoles tradicionals (tomàquets, pebrots, carabasses…), la majoria d’elles de Catalunya, fruit dels objectius de recerca, conservació i divulgació del Jardí Botànic.

L’Índex Seminum 2023-2024 és una xarxa de connexió entre els jardins botànics d’arreu del món. A més, també s’hi relacionen centres d’investigació i universitats. L’objectiu d’aquest catàleg és facilitar l’intercanvi de llavors de manera gratuïta entre els centres. Així, es vol contribuir i facilitar la conservació l’estudi de les espècies vegetals.

L’Índex Seminum de l’any passat contenia 175 tàxons i 60 famílies. Aquests es van aconseguir havent realitzat 33 enviaments a 21 jardins botànics o centres de recerca de 16 països diferents, sumant un total de 290 lots de llavors.

Gemma Masó i Casadevall
Periodista de Ràdio Marina.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit