Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

El govern de Tossa preveu aprovar el projecte de construcció de la nova llar d’infants aquest dimarts

La nova llar d'infants de Tossa està dissenyada per tenir el mínim impacte ambiental i la màxima eficiència energètica segons destaquen des de l'ajuntament


L’Ajuntament de Tossa de Mar té la intenció d’aprovar dimarts vinent en el ple extraordinari l’expedient de contractació per la construcció de la nova llar d’infants. El nou centre s’ubicaria a la zona escolar.

El projecte de la nova llar d’infants de Tossa té un pressupost d’1.681.391,72 euros. El que preveu és construir un edifici central que realitzarà la funció d’unió i espai compartit de serveis a deu aules amb forma de caseta de fusta amb coberta inclinada creant una zona segura i compartida per als infants. La futura llar tindria una capacitat màxima de 115 places

Des de l’ajuntament tossenc destaquen que aquestes construccions estan pensades per tenir el mínim impacte ambiental i la màxima eficiència energètica. Així, asseguren que s’utilitzaran materials naturals com la fusta reciclable i l’aïllament amb suro. En aquesta línia, afegeixen que el centre compartiria serveis, com l’energia de les plaques solars o la caldera de biomassa, amb l’ajuntament o la cuina de l’Escola Ignasi Melé i Farré. Així des del consistori subratllen que es reduirien les emissions i l’estalvi estaria unificat.

D’altra banda, el consistori també assenyala que el projecte de la nova llar d’infants permetrà unificar mobilitat i desplaçaments als familiars que porten els infants, ja que el nou centre s’ubicaria a l’àrea escolar que té un carrer de vianants central.

Gemma Masó i Casadevall
Periodista de Ràdio Marina.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit