Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

El festival Som de Mar de Lloret tanca la tercera edició amb un 85% d’ocupació


La veterana banda de música Els Pets han estat l’encarregada de tancar aquest dissabte al vespre la tercera edició del festival Som de Mar de Lloret de Mar. Per l’escenari dels Jardins de Santa Clotilde han passat aquests dies artistes de la talla de Manel, Coque Malla, Sergio Dalma, Boney M amb Liz Mitchel o Rosario Flores que han aconseguit omplir fins el 85% de les localitats disponibles segons les dades que han facilitat els organitzadors. En total han passat pel Som de Mar 8.645 persones, un 90% de les quals són de fora de Lloret de Mar. Aquestes dades suposen la consolidació d’un festival que va néixer just enmig de la pandèmia de la Covid-19.

Carles Gilibets, director del festival Som de Mar, ha valorat la tercera edició de forma molt positiva i ha explicat a Ràdio Marina que aquest 2022 ha estat “el primer any normal”:

“La valorem com molt positiva. Hem parlat moltes vegades com va començar aquest festival, enmig d’una pandèmia. Per tant, aquest és el primer any que tenim un aforament normal entre cometes de 1.200 persones. I era també veure les possibilitats de creixement que tenia el Som de Mar amb una competència tan ferotge com la que hi ha a la Costa Brava i a Girona. El resultat per nosaltres és molt positiu. Estem parlant del 85% de les entrades venudes. Aixó vol dir unes 8.600 de les 10.000 que teníem a la venda. I una dada molt important per la qual aquest festival va agafar embranzida és aportar un turisme de qualitat que descobrís Lloret de Mar a través del festival. I això s’ha aconseguit perquè el 90% de la gent que ha vingut és de fora de Lloret”.

Gilibets parla d’algunes millores que es poden fer a l’auditori de cara a les properes edicions:

“Ara ens trobem com desencaixats. Hem viscut molta tensió cuidant els espais, de no posar una cadira més del compte a l’auditori i ara no hi han restriccions de cap mena, per sort. I ara […] hem de mirar aspectes com acabar de posar una grada dins l’auditori que seria el més adequat per un concert de 1.200 persones i tenir diferents zones com la platea, la llotja i que això fos un mirall de la resta de festivals que tenim al voltant de Lloret de Mar”.

Des de l’organització del Som de Mar expliquen que el festival “encaixa perfectament” amb l’aposta de Lloret de Mar per canviar el model de turisme i portar públic de qualitat al municipi:

“Sabem que Lloret de Mar necessita un canvi de rumb. S’estan fent reformes en hotels que tenien un imatge trista. I ara, aquests hotels són els més buscats per un públic de qualitat. El festival encaixa perfectament amb aquest públic […]. Tenim un públic internacional que ha vingut estant de vacances, que ha consumit a la part gastronòmica, que ha disfrutat dels concerts. Aquesta és una línia a seguir i valorem conjuntament amb l’Ajuntament que aquesta és la línia que ha de seguir el festival”.

Foto: Júlia Termes

Josep Lluís Vidal
Director de Ràdio Marina i marina360.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit