Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

“El documental ‘Blanes. Vides arran de mar’ no només mostra la tradició pesquera, sinó també l’impacte socioeconòmic que té el sector del peix i de la pesca al municipi”


 

Avui, al matí360 de Ràdio Marina ens acompanya Jaume Ginestà, productor de Síntesi: Estratègies de Comunicació, empresa que ha participat en l’elaboració del documental Blanes. Vides arran de mar.

El documental Blanes. Vides arran de mar va ser un encàrrec de l’Ajuntament de Blanes, com explica Ginestà. El productor també apunta que aquest documental no volia mostra només “la tradició pesquera, sinó també l’impacte socioeconòmic que té el sector del peix i de la pesca al municipi”.

En aquest sentit, aquest migmetratge de 30 minuts, com diu Ginestà, “intenta reflectir les rutines dels pescadors i tota la gent que hi ha al voltant com majoristes i restauradors”. A més, afegeix, “hi ha un punt didàctic per explicar que no només es pesquen 4 peixos sinó que hi ha tot un sector a darrere”. Ginestà conclou que l’objectiu principal de Blanes. Vides arran de mar és “valorar tota l’activitat pesquera de Blanes”.

Ginestà destaca que aquest documental es va rodar en 3 mesos quan, com explica, “per un documental normal 6 mesos no te’ls treu ningú”. A més, a l’hora d’elaborar la història, com explica, van tenir clar que havia de ser coral i en primera persona. “Són ells els que expliquen, nosaltres només hi hem posat ordre”, diu. En aquesta línia Ginestà subratlla que el problema més present és el del relleu generacional. “Hi ha moltes famílies de tradició pesquera que ara es troben que els fills no volen continuar”, afirma.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit