Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

El Consorci d’Aigües Costa Brava Girona inverteix 680.000 euros en millores a la depuradora de Lloret i Tossa


En aquest últim any s’han realitzat tres actuacions per millorar l’estació de tractament d’aigua potable (ETAP) de Lloret de Mar – Tossa de Mar, dins el terme municipal de Tordera. S’ha instal·lat un bypass per reconduir l’aigua dels pous cap als decantadors durant el període de neteja de la cambra d’arribada, s’ha construït un edifici annex de control i taller i s’ha ampliat la línia de fangs per millorar l’eficiència del tractament.

El Consorci d’Aigües Costa Brava Girona ha finançat les millores de l’equipament amb un cost de 680.261,35 euros i aquest dimarts el president de la Diputació de Girona i del Consorci d’Aigües Costa Brava Girona, Miquel Noguer; l’alcalde de Tordera, Joan Carles Garcia, i la primera tinenta d’alcalde de Tossa de Mar, Imma Colom, han visitat les instal·lacions per conèixer de primera mà en què consisteixen els canvis que s’han dut a terme.

Totes les millores s’han executat sense tancar l’equipament i, ara que ve l’estiu i es dispara el volum d’aigua que cal potabilitzar, Miquel Noguer ha destacat que la planta està preparada per la demanda futura i per garantir que no s’hagi de tallar el subministrament d’aigua.

“La inversió total en aquestes tres fases ha estat aproximadament d’uns 700.000 euros i, sobretot, és una millora que va encaminada a que per qualsevol cosa que passi a la planta no hàgim de tallar el subministre. Això és molt important perquè els municipis de Lloret i de Tossa a l’hivern tenen un nombre d’habitants, però a l’estiu el multipliquen per quatre o per cinc”. (Miquel Noguer, president de la Diputació de Girona i del Consorci d’Aigües Costa Brava Girona)

Imatge: Visita institucional a les obres de la planta depuradora d’aigua potable Lloret-Tossa. Foto: Laura Llunell/marina360

Laura Llunell
Periodista de Ràdio Marina

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit