test

Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

El conseller Balcells marca el 2030 com l’any que el nou Hospital de Calella sigui una realitat

Des de Salut preveuen fer la licitació abans de l'estiu


El conseller de Salut Manel Balcells ha visitat avui l’Hospital Comarcal Sant Jaume de Calella on ha marcat al calendari l’any 2030 com la data que el nou hospital de Calella sigui una realitat.

Durant la visita, s’ha presentat i aprovat el Pla Funcional de l’Ampliació del futur hospital calellenc. Amb la finalització d’aquest pla, Balcells ha avançat que des del Departament de Salut preveuen fer la licitació del projecte bàsic de l’equipament abans de l’estiu.

 “Hem tingut ara mateix l’opció de conèixer, de primera mà, quin és el Pla Funcional de l’Ampliació, jo diria, futur hospital de Calella. Aquest pla funcional està acabat i, de fet, doncs, això permet que, abans de l’estiu, fem des del Departament de Salut la licitació del que ha de ser el projecte bàsic, després el projecte executiu i la direcció d’obra d’aquesta futura ampliació, que serà la transformació real de l’Hospital de Calella com a hospital de referència de totes les dues comarques [Maresme i Selva].”

Segons Balcells, el Pla Funcional té en compte “les possibilitats de creixement de futur” de l’hospital. Així, com ha enumerat, inclou un augment del nombre de llits, de quiròfans o de gabinets d’exploració. Concretament, amb l’ampliació es passarà de 4,5 quiròfans a 9. També s’ampliaran llits d’hospitalització d’adults fins als 177 totals i les àrees ambulatòries.

Donar resposta al Maresme i a la Selva

L’ampliació de l’hospital calellenc permetria donar resposta a 200.000 persones. Així, també es convertiria en un centre de referència tant per la zona de l’Alt Maresme, com també, per la Selva Marítima. En aquest sentit, Balcells també ha destacat la complementarietat dels recursos entre els diferents equipaments del territori.

“És un camí sense retorn per dotar, en aquest cas, a Calella, però en el conjunt de les dues comarques amb el Tordera entremig, perquè tinguin recursos necessaris complementaris, naturalment, també, amb Blanes i amb Malgrat i amb Palafolls i amb totes les obres que s’estan fent en l’entorn. És a dir, hem de complementar els recursos entre Blanes, entre Calella i naturalment també amb la gran aposta que estem fent a la primària i amb l’atenció domiciliària, a l’atenció intermèdia i a l’atenció també residencial.”

Per la seva banda, l’alcalde de Calella, Marc Buch, ha fet un clam a la “prudència” en aquest projecte que “s’ha encallat als despatxos”. Tot i això, ha afirmat que s’ha estat avançant i que “aviat” posarem la primera pedra. D’altra banda, el batlle també ha apuntat que la construcció del nou aparcament està complint tots els objectius previstos. De fet, Buch ha assenyalat que a finals d’any començarien les obres.

“Aquest aparcament segueix tots els terminis previstos. De fet, l’obra ja s’està licitant, el projecte executiu ja s’ha licitat. Es preveu que en qüestió d’un o dos mesos ja es pugui aprovar definitivament i, per tant, al final d’anys es pot iniciar la construcció d’aquest aparcament que va en paral·lel a la licitació del projecte executiu. Per tant, anem seguint tots els calendaris previstos.”

Visites del conseller a Malgrat i Blanes

Aquest divendres el conseller Manel Balcells també ha visitat l’ampliació del CAP de Malgrat de Mar i la nova zona quirúrgica de l’Hospital Comarcal de Blanes. Pel que fa al centre d’atenció primària, l’ampliació ha permès augmentar el nombre de consultes, de 13 s’ha passat a 33; fer una nova planta, passant dels 1.365 m² als 2.143 m²; i, també, remodelar l’àrea administrativa i de personal, el vestíbul i la recepció.

A més, durant la visita, Balcells també ha obert la porta a construir un nou CAP a Calella en un futur. Així, es podria disposar dels espais de l’actual CAP per a consulta externa. Una proposta, com ha dit, “que s’ha de plantejar, però que són de futur”.

“En un futur, jo crec que, i ho comentàvem ara amb l’equip directiu, jo crec que estaria bé de plantejar en un futur un nou CAP a Calella perquè puguem disposar dels espais que té l’actual CAP aquí per consulta externa i aquest nou CAP que estigui també dimensionat.”

Gemma Masó i Casadevall
Periodista de Ràdio Marina.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit