Free Porn
xbporn

Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

El Centre d’Acollida d’Animals de la Selva ha acollit 922 animals aquest 2023

La memòria també recull que aquest 2023 s'han abandonat menys gossos i que se han adoptat més animals


El Centre d’Acollida d’Animals de la Selva (CAAS), ubicat a Tossa de Mar, ha recollit 922 animals aquest 2023. Així es desprèn de la memòria d’activitats del CAAS de l’any passat, que s’ha presentat aquest dimarts.

Concretament, els animals recollits pel centre aquest any passat han sigut 809 gossos i 113 gats. Ara bé, aquestes dades, segons assenyalen des del Consell Comarcal de la Selva, representen una lleugera reducció en el nombre d’animals respecte del 2022. Llavors es van acollir 907 gossos i 145 gats.

Pel que fa a les recollides per municipis, Lloret de Mar i Vidreres són les localitats que més serveis de recollida han fet. Concretament, a Lloret, 110 gossos i 53 gats; i 152 gossos i 10 gats a Vidreres. També destaquen els 123 animals recollits a Maçanet de la Selva, majoritàriament gossos, segons l’ens selvatà.

S’han recollit 5 animals per cada 1.000 habitants

Amb tot, Maçanet i Vidreres lideren el nombre d’animals recollits per cada 1000 habitants. Així, queden per sobre de municipis com Blanes o Lloret, que també són localitats amb més població. La mitjana d’animals recollits a la comarca són 5,25 animals recollits per cada 1.000 habitants. En el cas de Maçanet, la mitjana és de 16,74 animals recollits/1000 habitants, i a Vidreres és de 20,07 animals recollits/1000 habitants.

Aquestes dades tenen en compte, només, els animals recollits pel servei comarcal. Així, no comptabilitzen els animals recollits i lliurats directament als serveis municipals.

Menys gossos abandonats 

L’exercici del 2023 es va tancar amb una xifra de 633 animals abandonats, o no recuperats pels seus propietaris. Concretament, van ser 428 gossos i 105 gats.

El 48% dels gossos gestionats pel CAAS durant el 2023 han estat recuperats pels seus propietaris. Ara bé, el Consell Comarcal de la Selva apunta que el cas dels gats s’ha de deixar de banda, perquè la major part dels que es recullen són camades de gatets abandonats.

Amb tot, des de l’ens comarcal afirmen que el percentatge d’animals abandonats és molt més alt en aquells municipis amb urbanitzacions de segones residències. Els principals motius que exposen són camades no desitjades; obligació d’haver d’abandonar l’habitatge i al nou destí no admeten gossos; mort dels propietaris, normalment per avançada edat, i els hereus no volen els gossos; o separacions de nuclis familiars, entre altres.

Les dades dels municipis com Vidreres i Maçanet són “molt preocupants”, apunta el Consell. Recull que són municipis de menys de 10.000 habitants, amb una taxa superior a 1 gos abandonat per cada 100 habitants.

Ara bé, des del Consell Comarcal apunten que, “extrapolant, ens atrevim a estimar que més del 75% dels animals recollits als carrers i camins de la comarca són recuperats pels seus propietaris”.

Més adopcions

Segons la memòria del CAAS d’aquest 2023, també han augmentat el nombre d’animals adoptats amb un total de 408; 313 gossos i 95 gats. El Consell Comarcal assenyala que des de fa cinc anys, s’ha detectat un canvi de tendència entra la ciutadania que, abans, preferia comprar una mascota i, ara, prefereix adoptar-la.

Del conjunt de gossos adoptats cal destacar que un 89% són adopcions de ciutadans particulars i, la resta, un 11% són mitjançant la col·laboració de protectores nacionals i internacionals amb les quals mantenim acords de col·laboració. En el cas dels gats, el 76% de les adopcions són de particulars i la resta d’entitats protectores, especialment l’APAP de Tossa.

Gemma Masó i Casadevall
Periodista de Ràdio Marina.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit