Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

El CAP Malgrat ha posat en marxa un grup de Suport i Acompanyament a la Criança

L'objectiu és acompanyar les famílies que acaben de tenir un nadó i, també, facilitar-los les eines necessàries per afavorir el desenvolupament saludable en la primera infància


El CAP Dr. Josep i Fors de Malgrat de Mar ha posat en marxa un grup de Suport i Acompanyament a la Criança. Aquesta iniciativa, que ha començat a caminar aquest mes de març, està dirigida a les famílies malgratenques que acaben de tenir un nadó.

L’objectiu del grup de Suport i Acompanyament a la Criança és acompanyar les famílies. A més, també vol facilitar-los les eines necessàries per afavorir el desenvolupament saludable en la primera infància. En aquest grup hi col·laboren el Servei Intermunicipal d’Atenció i Prevenció d’Usos de Drogues i Pantalles (RULA), el Centre de Desenvolupament Infantil i Atenció Precoç (CDIAP) ASPRONIS i l’Ajuntament de Malgrat.

Es faran quatre sessions 

La iniciativa consta de quatre sessions grupals. La primera sessió es realitza quan el nadó té tres mesos i tracta el tema del cos i la mobilitat amb professionals de fisioteràpia del CDIAP. Dues setmanes després es fa la segona sessió, on una psicòloga referent en benestar emocional, una infermera pediàtrica i una tècnica de prevenció en pantalles del servei RULA exposen a les famílies els aspectes clau sobre les necessitats emocionals i relacionals del nadó.

Quan l’infant té cinc mesos es realitza la tercera sessió. En aquesta s’introdueix l’alimentació complementària a càrrec d’una dietista-nutricionista de l’atenció primària. Finalment, la quarta sessió es porta a terme quan el nadó té vuit mesos amb un psicòleg i un logopeda del CDIAP i una infermera pediàtrica. Aquí es tracta el tema del desenvolupament, el vincle i la comunicació.

Des de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva, cada mes s’obrirà un nou grup amb els nadons que fan els tres mesos. Des de la consulta d’infermeria pediàtrica del CAP, durant la primera visita d’acollida, s’informa les famílies sobre el Grup de Suport i Acompanyament a la Criança. També de les dates de les sessions a les quals poden assistir. A més, des de l’Ajuntament de Malgrat, en el moment d’empadronar l’infant, es lliura el llibret de benvinguda al nadó. Aquest llibret inclou tota la informació relativa a les sessions.

Aquest grup de Suport i Acompanyament a la Criança que va lligat al cronograma d’activitats preventives del nen sa de la consulta de pediatria.

Gemma Masó i Casadevall
Periodista de Ràdio Marina.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit