test

Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

El BOE publica les condicions per als abonaments gratuïts de Rodalies i Mitja Distància


El govern espanyol publica al BOE les condicions per als abonaments gratuïts de Rodalies i Mitja Distància i per al descompte del 50% dels títols d’alta velocitat per als viatgers recurrents. Hi consta l’obligatorietat de dipositar una fiança retornable si es fan més de 16 viatges en els quatre mesos de la vigència de la mesura.

Els usuaris poden registrar-se a la web i a les aplicacions de Renfe per acollir-se als abonaments gratuïts per a Rodalies i Mija Distància, que es podran començar a adquirir a partir del 24 d’agost i seran vigents entre l’1 de setembre i el 31 de desembre. En el cas de l’alta velocitat i els Avant, el període de vigència s’amplia un mes, fins al 31 de gener del 2023.

Per a Rodalies, l’aplicació generarà un codi de set dígits que permetrà obtenir l’abonament en suport físic o bé recarregar-lo en taquilles o màquines d’autovenda. A les estacions també hi haurà personal de reforç. Els clients hauran d’abonar 10 euros de fiança, que es retornarà si el viatger fa 16 trajectes en els quatre mesos de la vigència de la mesura.

En el cas dels trens de Mitja Distància, la fiança també serà de 10 euros per als viatges entre les estacions dels nuclis de Rodalies de Lleida, Tarragona i Girona i també es retornarà si es fa el mínim de viatges requerit. L’abonament es podrà obtenir en màquines d’autovenda i taquilles de les estacions i es podran formalitzar els viatges en taquilles, web i l’aplicació.

Per últim, els Avant d’Obligació de Servei Públic (OSP) comptaran amb un descompte del 50% per als usuaris recurrents i s’aplicarà en els abonaments Targeta Plus, Targeta Plus 10 i Targeta Plus 10-45, que es venguin entre el 24 d’agost i el 31 de desembre per ser utilitzats entre el 24 d’agost i el 31 de gener del 2023.

Per als abonaments venuts abans de la vigència dels descomptes, es podrà demanar la devolució del 50% de cada viatge en aquest període a través dels canals postvenda de Renfe.

Tren de la línia de rodalies del Maresme. Foto: maresme360

Laura Llunell
Periodista de Ràdio Marina

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit