Free Porn
xbporn

Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Dos instituts del Maresme són els primers a tenir biblioteques de les coses gestionades per alumnes

L'objectiu de la iniciativa és que els alumnes dels dos centres reflexionin sobre el consumisme i els seus impactes ambientals


L’Institut Euclides de Pineda de Mar i l’Institut Domènech i Montaner de Canet de Mar són els primers instituts de Catalunya que tenen biblioteca de les coses gestionada pels alumnes del centre. En concret, el servei de préstec d’objectes d’aquests centres va a càrrec de l’alumnat de 3r i 4t d’ESO.

Les biblioteques de les coses són espais de préstec d’objectes en funcionament dins del centre. La iniciativa, impulsada per Maresme Circular del Consorci de Residus del Maresme, s’inspira en la Biblioteca de les Coses de Sant Martí. Aquesta va ser la primera del país i va néixer per fomentar la prevenció de residus, la reducció d’emissions de gasos amb efecte hivernacle i l’ús eficient dels recursos. Als centres educatius, l’objectiu és que els alumnes reflexionin sobre el consumisme i els seus impactes ambientals, segons el Consorci. A més, alhora, l’alumnat s’implica en la transformació cap a un model de consum més sostenible.

El grup d’alumnes Estímuls, de Pineda, i el grup Passarel·les, de Canet, han habilitat un espai dins dels centres per conservar-hi els objectes del catàleg. La majoria són donacions fetes per la comunitat educativa, comerços locals o els respectius ajuntaments. Tot i això, també s’ha fet alguna compra com una màquina de cosir o una aspiradora pel cotxe. El catàleg es pot consultar en línia o demanant hora. Formalitzada la reserva, s’ha de passar a recollir l’objecte en l’horari d’obertura.

Gemma Masó i Casadevall
Periodista de Ràdio Marina.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit