test

Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Detenen 4 persones a la Selva i al Maresme en un operatiu que ha desarticulat un grup criminal dedicat al tràfic de drogues

A Catalunya s'han detingut 4 persones a Caldes de Malavella, Maçanet de la Selva i Tordera


La Guàrdia Civil i la Gendarmeria Nacional han desarticulat una organització criminal dedicada al tràfic internacional de cocaïna, marihuana i cànnabis. L’operació conjunta, ‘Stup Iron 31’, s’ha saldat amb 22 persones detingudes al Maresme, la Selva, Bordeus i Tolosa. A Catalunya s’han detingut quatre persones: dues a Maçanet de la Selva, una a Caldes de Malavella i, la quarta, a Tordera.

L’organització venia droga a través de l’aplicació de missatgeria Telegram. Llavors, efectuava els enviaments a través dels serveis de paqueteria postal i rebia els pagaments en criptomonedes. Els dos cossos policials, de manera simultània, han dut a terme 22 escorcolls: 18 a França i quatre a Catalunya. En aquestes entrades s’hi han decomissat 178.000 euros i s’han bloquejat 70.000 euros en diferents comptes bancaris. A més, també s’han interceptat 8,6 kg de cocaïna, 121 kg de marihuana, 56 kg de resina de cànnabis, quatre armes de foc, 11 vehicles d’alta gamma i articles de luxe procedents del narcotràfic.

La investigació ha demostrat que Barcelona era el punt de connexió entre els diferents grups. Així mateix, també ha assenyalat que la compra de droga es duia a terme a Catalunya per ser distribuïda, després, a França.

D’altra banda, els investigadors han identificat l’integrant que actuava com a peça clau en aquest entramat, i al qual s’ha pogut atribuir el rol de gestor de gran part de la importació de la droga d’Espanya a Bordeus i Tolosa. Aquesta persona ha estat detinguda en un operatiu policial a Girona mentre tractava de fugir amb part dels diners utilitzats per a la compra de la droga a Espanya.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit