Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Desmantellen a Vilassar de Mar un grup que havia estafat 16.000 euros a través del ‘phishing’


Els Mossos d’Esquadra han detingut un home i una dona de 48 i 47 anys per haver estafat més de 16.000 euros a través del ‘phishing’. Les detencions es van produir el 25 i 27 d’octubre a Vilassar de Mar pels delictes d’estafa i pertinença a grup criminal.

Els mossos van iniciar una investigació quan van tenir coneixement que els clients d’una entitat bancària estaven patint estafes que gairebé sempre seguien el mateix patró: les víctimes rebien un SMS o una trucada d’un home o dona que es feien passar per treballadors de la seva entitat i després de guanyar-se la seva confiança els facilitaven dades bàsiques que els estafadors necessitaven per dur a terme l’estafa. Un cop en possessió de les dades, els estafadors suplantaven la víctima a través d’internet per ordenar una retirada de diners en un caixer determinat. S’adreçaven a aquest caixer físicament i mitjançant el codi que havien obtingut prèviament per poder fer la transacció, obtenien els diners en metàl·lic.

Els investigadors van constatar que, tot i que les persones estafades eren d’arreu d’Espanya, les extraccions dels diners en metàl·lic sempre es feien des dels mateixos caixers, ubicats a Vilassar de Mar, el Masnou, Badalona i Barcelona.

Amb tota la informació recopilada, el 25 i 27 d’octubre van fer les detencions. Els investigadors els atribueixen 45 estafes que van comportar 57 extraccions de diners en metàl·lic per un valor total de 16.100 euros. Les 45 defraudacions corresponen a 45 denúncies que diverses víctimes havien posat en ciutats d’arreu de l’estat espanyol, com Barcelona, Pamplona, Alacant, Sevilla i Cartagena, entre d’altres.

Després de passar a disposició judicial el 28 d’octubre els detinguts van quedar en llibertat amb càrrecs. La investigació continua oberta ja que els investigadors tenen constància de més de 100 denúncies amb el mateix modus operandi en una estafa total de més de 70.000 euros, l’autoria de les quals encara està per determinar.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit