Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Desarticulat un grup criminal dedicat al tràfic de droga a Alella

Els agents de Mossos van comissar 426 grams de marihuana en una bossa, 47 mòduls de llums led, 9 filtres d'aire, 6 ventiladors, un humidificador i un inhibidor de freqüència


Els Mossos d’Esquadra han desarticulat un grup criminal que es dedicava al tràfic de droga amb epicentre en un domicili d’Alella. Els agents van detenir entre el 9 i el 10 de novembre tres homes i una dona residents a Barcelona, però que utilitzaven una casa de 500 metres quadrats situada en una urbanització d’Alella. Allà els agents hi van trobar un miler de plantes. Se’ls acusa dels delictes de pertinença a grup criminal, falsificació documental i defraudació del fluid elèctric per a poder fer créixer les plantes en diferents espais de la casa.

L’entrada al domicili es va fer el 9 de novembre i va permetre detenir les dues primeres persones. Segons el cos, aquestes actuarien com a jardiners de la plantació. També es va comprovar que la plantació ocupava sis estances de la casa a ple rendiment, amb més de 250 plantes amb una alçada de més d’1,20 metres.

La plantació tenia la llum punxada

També s’hi van comissar 426 grams de marihuana en una bossa, 47 mòduls de llums led, 9 filtres d’aire, 6 ventiladors, un humidificador i un inhibidor de freqüència. A més, també es va comprovar que s’havia punxat la llum per al cultiu, amb un consum comparable al de dotze cases. Segons el cos, això suposa un cost de més de 34.000 euros.

D’altra banda, es van detectar que els aparells d’aire condicionats estaven activats les 24 hores del dia. A més, la tensió del sistema elèctric suposava un risc elevat per a les persones, ja que podria haver provocat un incendi. Paral·lelament, el mateix 9 de novembre, es va fer una altra entrada en un domicili de Barcelona, que era el lloc on vivien els caps del grup criminal. Allà els Mossos hi van fer una tercera detenció i es va comissar diversa documentació falsa.

Finalment, el 10 de novembre es va detenir una quarta persona que formaria part del grup criminal.  Els detinguts van passar a disposició judicial als Jutjats de Mataró i la investigació continua oberta.

Gemma Masó i Casadevall
Periodista de Ràdio Marina.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit