Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Desarticulat el grup que va sabotejar diverses torres de telecomunicacions


Els Mossos d’Esquadra han desarticulat un grup criminal especialitzat en robatoris amb força a empreses a qui atribueixen vuit assalts i un delicte de danys per haver provocat sabotatges en infraestructures de comunicacions. La policia ha detingut tres persones d’entre 23 i 31 anys. L’organització disposava d’una alta tecnificació. Tallava amb radials el cablejat de torres de telecomunicacions seleccionades prèviament per provocar talls de subministrament a les companyies que volia assaltar. Així, inhibia possibles senyals d’alarmes. El 16 d’octubre es van fer entrades i escorcolls a Blanes i Llinars del Vallès. Els agents van comissar inhibidors de freqüència, sistemes de seguiment i altres estris per cometre els robatoris.

Els arrestos i identificacions són el resultat de dues investigacions policials iniciades arran de les denúncies per sabotatges a torres de comunicacions de l’àrea de Girona que van tenir lloc el mes d’agost. A més, també per vuit robatoris amb força a empreses entre el juliol i l’octubre d’enguany a empreses de l’àrea de Girona, el Bages i el Maresme.

Inhibien els senyals de les alarmes

Per una banda, una investigació de l’Àrea d’Informació va poder determinar que els presumptes autors dels sabotatges a les torres eren un home i una dona de 23 anys. Se’ls ha detingut per un delicte de danys. Tallaven amb radials tot el cablejat per inhabilitar el senyal i provocaven problemes en la recepció d’emissores de ràdio i televisió i també d’internet. Així, malmetien la cobertura de telefonia mòbil i inhibien els senyals de les alarmes de les empreses on el grup volia actuar.

D’altra banda, agents de l’Àrea d’Investigació Criminal, van concloure que els autors dels vuit robatoris formaven part d’una organització criminal altament especialitzada. Segons els Mossos, els lladres inspeccionaven la zona prèviament, escollien minuciosament les vies d’accés i de sortida, provocaven talls de subministrament a les empreses, utilitzaven inhibidors de freqüència i s’asseguraven que no s’activessin les alarmes. A més, tenien sistemes electrònics de seguiment per monitorar els moviments de les víctimes.

Els agents van detenir tres persones, les dues anteriorment descrites i una altra dona de 31 anys com a presumptes integrants d’un grup criminal i com a autors de vuit robatoris amb força. A més, van identificar tres persones més, les quals estan en crida i cerca pels mateixos motius.

Els agents van comprovar que les dues investigacions estaven connectades entre elles ja que els autors formaven part del mateix grup criminal.

Explotació de la investigació

El passat 16 d’octubre, un cop recollits els suficients indicis per acreditar la participació dels investigats, es va dur a terme l’explotació del cas. Es van fer dues entrades i escorcolls a Blanes i Llinars del Vallès (Vallès Oriental) on es van intervenir telèfons, radials, trepants, una estació de soldar, bombones d’oxigen, una escopeta de balins, inhibidors de senyal, serres, cisalles, becs de lloro, eines diverses, aparells OBDII, volumètrics, localitzadors, dispositius de seguiment GPS, discs durs, ordinadors, càmeres de fotografia amb objectius i una caixa forta.

Els detinguts, van passar a disposició judicial el dia 19 d’octubre davant del jutjat d’instrucció de Figueres pels robatoris amb força i el dia 20 d’octubre davant del jutjat d’instrucció d’Olot pels danys a les torres de telecomunicacions. La investigació continua oberta a l’espera que es puguin desprendre indicis de participació dels investigats en més fets, o d’altres persones.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit