test

Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

David Piany: “Si volem recuperar tradicions ancestrals, les hem d’adaptar a la realitat actual”


David Piany, membre de la Confraria de la Ratafia de Santa Coloma de Farners ens ha acompanyat al Matí360 de Ràdio Marina per palar sobre la 41a Festa de la Ratafia de Santa Coloma.

La Festa de la Ratafia celebra, enguany, la seva edició número 41 i, com apunta Piany, no s’ha deixat de fer malgrat la pandèmia. Piant també ha explicat que en aquesta edició hi haurà novetats “que polirem i reforçarem” com per exemple les casetes de fusta per la presentació de totes les ratafies a la plaça Farners o la degustació que es farà amb copes i tiquets.

Piany diu que en aquesta edició de la Festa de la Ratafia també presenten una nova carta amb cinc ratafies de Santa Coloma; el llibre Quaranta llunes, quaranta sols, escrit pel local Josep Solà i ambientat en el món de la ratafia a mitjans del segle XIX. A més, segons ha explicat Piany, des de la Confraria també organitzen una mostra fotogràfica permanent que es podrà veure durant tot l’any a una vintena d’aparadors vinculats al món ratafiaire.

Malgrat les novetats, “continuem amb xerrades tècniques, sortides al bosc, tallers, concerts o les visites a obradors”, diu Piany. També, “recuperem l’edició limitada de 500 unitats de la Ratafia 1842 Clàssica perquè aquest any fa 25 anys que la vam recuperar les fórmules de Francesc Rosquellas, les més antigues que es coneixen a Catalunya.”

En total, més d’una cinquantena d’activitats dins de la Festa de la Ratafia de Santa Coloma que començaran el pròxim dijous i que es poden consultar a partir de l’aplicació ratafia.cat.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit