test

Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

“D’aquí a cinc anys, l’abocador de Lloret tindrà 5 milions de tones, és una xifra suficient, no calia fer més gros el forat”


 

Avui, al matí360  de Ràdio Marina ens acompanya Jordi Palaudelmas, portaveu de l’entitat SOS Lloret. Hi hem parlat sobre la demanda que van presentar una catorzena d’entitats perquè l’Ajuntament de Lloret de Mar es compleixi el termini de tancament de l’abocador del municipi.

Palaudelmas assenyala que “a Catalunya hi ha una sèrie d’abocadors, però no se n’obren de nous; n’hi ha que van tancant, però els que queden oberts van rebent residus i, en aquests, casos s’amplien”. D’aquí a cinc anys hauria de tenir uns 5 milions de tones, aquesta xifra és suficient, no hem de fer més gros el forat”, afirma.

Des de diverses entitats com SOS Lloret, però, van presentar una moció per tal s’aprovés que Lloret no vol ampliar la vida útil de l’abocador. El portaveu destaca que a Lloret, l’ajuntament és l’òrgan competent de l’abocador i ara s’ha compromès a tancar-lo l’any 2030. Tot i això, Palaudelmas lamenta que la mesura no s’aprovés per unanimitat com esperaven; “l’equip de govern va abstenir-se”, assenyala.

A banda, amb la moció també han emplaçat a la Generalitat a buscar solucions més enllà del 2030. En aquest sentit, Palaudelmas assenyala que a “l’abocador de Lloret hi aboquen tots els municipis de la Selva, alguns de l’Alt Maresme, alguns del Gironès i alguns del Baix Empordà”. Per això, apunta que “no té sentit que el cost de manteniment recaigui sobre els contribuents lloretencs”.

A més del possible allargament de la vida útil, Palaudelmas també apunta que els preocupaven altres temes com “el gran impacte paisatgístic i mediambiental, olors, flux de trànsit” que implica l’abocador.

 

Amb el patrocini de:

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit