test

Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Condemnat per fer-li perdre l’olfacte a un home d’un cop de puny a Lloret


L’Audiència de Girona ha condemnat a 2 anys de presó un acusat de clavar un cop de puny a un home a l’exterior d’una discoteca de Lloret de Mar la matinada del 16 de setembre del 2018. Com a resultat de l’agressió, la víctima es va desplomar inconscient a terra i va acabar perdent el sentit de l’olfacte de manera “irreversible”. El processat s’enfrontava a 8 anys de presó. Ara bé, fiscalia, acusació i defensa han arribat a un acord que ha suposat una rebaixa de la pena. L’acusat, que no té antecedents, no haurà d’entrar a presó amb la condició de no tornar a delinquir en un termini de 3 anys. A més, haurà d’anar pagant la indemnització de més de 36.000 euros en funció de la seva capacitat econòmica.

El processat ha reconegut que la matinada del 16 de setembre del 2018 va començar a discutir amb la víctima. Va ser a l’exterior d’una discoteca de Lloret per un conflicte econòmic que tenien. Durant la batussa, li va clavar un cop de puny que va impactar entre el coll i la galta de l’altre home, que va caure a terra inconscient.

“Anòsmia posttraumàtica irreversible”

Com a resultat de l’agressió, la víctima té com a seqüeles la pèrdua del sentit de l’olfacte per una “anòsmia posttraumàtica irreversible”. Per aquests fets, la fiscalia acusava al processat d’un delicte de lesions amb pèrdua de sentit i sol·licitava 8 anys de presó.

Al judici, que s’ha fet aquest dijous a la secció tercera de l’Audiència de Girona, l’acusat ha reconegut els fets i s’ha compromès a pagar la indemnització a la víctima. Per això, fiscalia, acusació i defensa han arribat a un acord per rebaixar-li la pena.

El tribunal l’ha condemnat de viva veu com a autor d’un delicte de lesions en concurs ideal amb un delicte imprudent de lesions amb deformitat i li ha imposat 2 anys de presó. L’Audiència ha suspès l’execució de la condemna. Això vol dir que el processat no haurà d’entrar a presó amb la condició de no tornar a delinquir en un termini de 3 anys i d’anar pagant, en funció de la seva capacitat econòmica, els 36.872,19 euros d’indemnització. També haurà d’assumir les costes del procediment.

El fiscal i les parts han renunciat a recórrer la sentència, que ja és ferma.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit