Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Blanes, Lloret i Tossa escalfen motors pel Carnaval de la Costa Brava Sud


El carnaval de la Costa Brava Sud preveu congregar més de 120.000 persones entre les tres grans rues que es faran a Lloret de Mar, Blanes i Tossa de Mar. El carnaval es farà entre el 9 i el 24 de febrer i oferirà diferents actes per a tot tipus de públics en les tres poblacions de la Selva Marítima. La primera rua serà la de Lloret de Mar el dissabte 10 de febrer a les cinc de la tarda i que es tornarà a fer l’endemà a les 12 del migdia. El diumenge també es farà la rua a Blanes i el dissabte 24 Tossa de Mar tancarà les festes amb l’última de les rues.

El carnaval de la Costa Brava Sud es va crear el 2012 per tal que les diferents rues poguessin participar en els tres municipis. Amb els anys, però, ha esdevingut un element de promoció del territori tal com destaca l’alcalde de Tossa de Mar, Martí Pujals:

 

“Tot això neix d’intentar coordinar-ho, que no ens solapèssim i que una rua pogués anar a Lloret i a Blanes però també a Tossa. En principi era una raó de coordinació però després s’ha vist que té un potencial per al turista que li agrada això que pugui venir als tres pobles. I també pot compatibilitzar veure les tres actuacions”.

Per la seva banda, l’alcalde de Blanes, Jordi Hernàndez, destaca l’esforç col·lectiu que suposa l’organització d’una rua de carnaval:

 

“No només és la gent que està a la colla, és tot l’entorn, és una cosa molt familiar. Participa des de l’àvia que es queda amb els nens fins el que cus. No sé dir quants mesos [de preparació] però és molt costós. I, fins i tot, ubicar les comparses és una cosa costosa”.

L’alcalde de Lloret de Mar, Adrià Lamelas, comenta el volum de persones que mobilitza cada any el Carnaval de la Costa Brava Sud:

 

“Estem parlant al voltant d’una cinquantena de colles. Són centenars de veïns que participen, que s’ho creuen, que inverteixen moltes hores i que hi dediquen molta passió. També tot l’entorn, el teixit econòmic i totes les famílies que hi participen i veuen la il·lusió dels joves i no tan joves que participen en el carnaval, que ajuden a confeccionar i a que sigui tot un èxit”.

Activitats per a tots els públics del 9 al 24 de febrer

A Lloret de Mar s’espera la participació de més de 500 persones distribuïdes en onze carrosses i una comparsa que desfilaran el dissabte 10 de febrer a les cinc de la tarda. El diumenge, tornaran a sortir a les dotze del migdia. La rua arrencarà a Sa Caleta, passarà pel passeig marítim i després enfilarà l’avinguda de Just Marlés. A més, el municipi ha organitzat concerts per tot el cap de setmana al pavelló municipal d’esports.

A Blanes, la rua es farà el diumenge 11 de febrer a les cinc de la tarda. Sortirà de la rambla de Joaquim Ruyra i anirà fins a la plaça de la Solidaritat on girarà per continuar per la part baixa de la rambla, la plaça de Catalunya, el passeig de la Marina i la plaça dels Països Catalans. A banda de la rua, el consistori també ha organitzat concerts per al públic més jove i activitats per a públic familiar que es faran a la plaça dels Dies Feiners el dissabte dia 10. Una de les novetats del carnaval de Blanes d’enguany és la reobertura de la sala de concerts del Casal Jove, a la Nau4 Espai Jove, ubicada al polígon.

El dissabte 24 de febrer, Tossa de Mar posarà el punt i final a la celebració del carnaval de la Costa Brava Sud amb l’última de les rues. El consistori promet sorpreses durant el recorregut habitual, que sortirà des de l’avinguda de Ferran Agulló i anirà per l’avinguda de Catalunya. La rua finalitzarà amb un concurs de coreografies al pavelló d’esports.

Josep Lluís Vidal
Director de Ràdio Marina i marina360.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit