La cuinera de Sant Pol de Mar, Carme Ruscalleda, farà una conferència a l’Auditori de Can Saleta de Calella. La xerrada, que es farà el 13 de febrer a les 18 h, porta el títol “El menjar nodreix, entona i cura!”.
A la conferència, Ruscalleda parlarà del valor que té el menjar per a la nostra cultura i de la riquesa i la varietat que representa l’herència culinària catalana. En aquest context, també posarà de manifest que hi ha persones que a causa de l’edat o bé de malalties no poden menjar en condicions i els plats es converteixen en tristos purés. En aquest sentit, la cuinera del Maresme reivindica la importància de cuidar el menjar que s’ofereix a les persones amb problemes per a la deglució perquè continuïn tenint il·lusió i el menjar els hi aporti benestar i felicitat.
La xerrada, organitzada per la Corporació de Salut del Maresme i la Selva, s’inclou en el marc de les xerrades de l’Aula de la Fragilitat, sessions destinades a professionals per oferir eines per tractar diferents aspectes del pacient fràgil. Tot i això, la conferència de Ruscalleda va adreçada tant a professionals de la salut com a la ciutadania que té persones del seu entorn amb malalties que li dificulten la deglució dels aliments o amb una demència que no els permet menjar amb normalitat. Per assistir-hi, cal fer una inscripció prèvia.