Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Cancel·len el festival Arts d’Estiu de Pineda d’enguany


Finalment la 12a edició del Festival Arts d’Estiu de Pineda de Mar no es podrà celebrar enguany. El departament de Territori de la Generalitat de Catalunya no ha autoritzat la celebració de l’esdeveniment a la platja dels Pins de Pineda de Mar. La negativa de la Generalitat es fonamenta en l’impacte acústic dels concerts, que l’any passat va provocar la denúncia d’alguns veïns de la zona. Fonts del Departament citades per l’Agència Catalana de Notícies (ACN) apunten que l’organització del certamen va presentar un estudi d’impacte acústic, fora de termini i que no complia els requisits ni contenia mesures correctores de l’impacte.

En un comunicat, l’organització i l’Ajuntament lamenten la decisió i expliquen que s’ha treballat “intensament” redibuixant un festival amb una reducció dels concerts o el tancament del recinte a mitjanit, entre altres mesures. Des de l’organizació també apunten que no han tingut “cap altra alternativa” a menys de 10 dies de l’inici dels espectacles.

El director del festival, Xevi Gómez, explica que fins l’últim moment esperaven poder obtenir l’autorització:

 

“És un dia trist, és un dia molt trist pel festival. Estem una mica cansats, enfadats, frustrats de portar molt temps, molts mesos batallant per poder-lo realitzar. Fins l’últim moment hem pensat que el podríem fer. Hem anat complint totes les coses que se’ns demanaven però finalment ens demanen una normativa acústica que a la zona on estem és impossible de complir perquè arribin uns decibels concrets on hi han els veïns afectats”.

Pel que fa al futur del festival, Gómez assegura que ja treballen en l’edició de l’any vinent i buscaran un “equilibri” entre el descans dels veïns i la celebració de l’esdeveniment:

 

“Arts d’Estiu no s’acaba aquí. Ens hem vist obligats a anul·lar aquesta edició i estem treballant per l’edició de l’any que ve amb els artistes que hem hagut de cancel·lar aquest any, amb l’Ajuntament, la productora. I, evidentment, trobant l’equilibri entre el descans veïnal i que es pugui fer cultura, que es puguin fer festivals i que la gent pugui disfrutar en una població de costa que som en uns mesos d’estiu”.

Igualment, des de l’Ajuntament expliquen que seguiran treballant per la celebració d’esdeveniments que “dinamitzen i posicionen el nostre municipi, molt positius per la promoció econòmica local i cultural de Pineda de Mar”.

L’import de les entrades de les actuacions cancel·lades es tornarà íntegrament amb el mateix sistema de pagament durant els propers dies.

Algunes de les actuacions previstes a l’Arts d’Estiu de Pineda de Mar es traslladen al Festival de la Porta Ferrada de Sant Feliu de Guíxols. Es tracta dels concerts de Carlos Rivera, Rozalén, Sopa de Cabra i els Amics de les Arts + The Tyets.

Les queixes veïnals, origen de la cancel·lació

Fonts del Departament de Territori també han explicat a l’ACN que han rebut un total de 52 queixes i denúncies de veïns pel soroll dels concerts i molèsties durant el tràmit d’audiència. L’any passat, l’Arts d’Estiu va coincidir al mateix espai amb el Psychobilly Festival i les barraques de festa major. Afegeixen que hi ha una investigació de la Fiscalia en marxa.

Des del Departament apunten en què en una reunió celebrada el 22 de novembre del 2022 entre representants del Departament de Territori i l’alcalde de Pineda de Mar, regidors, secretari municipal i altres intervinents, ja es va posar de manifest la necessitat de presentar un estudi d’impacte acústic suficient i actualitzat.

Josep Lluís Vidal
Director de Ràdio Marina i marina360.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit