Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Calella arrenca la celebració de l’Any Oliver aquest dissabte

Durant tot l'any s'organitzaran diverses activitats per celebrar el centenari del naixement del pintor calellenc


Aquest 2024, el municipi de Calella celebrarà l’Any Oliver (1924-2024) en commemoració al centenari del naixement del pintor calellenc Francesc Oliver Fradera.

L’acte de presentació de l’Any Oliver serà aquest pròxim dissabte 24 de febrer. Es farà a la Font del Brollador, al Parc Dalmau, a les 12 h. L’acte serà al costat de l’entrada de l’Avinguda del Parc, un espai lligat a Oliver perquè, com expliquen des de l’Ajuntament de Calella, va viure molts anys al número 3 de l’avinguda.

Durant tot l’any s’organitzaran diverses activitats per celebrar el centenari del naixement d’Oliver. El consistori avança que hi haurà una exposició dels quadres de l’artista amb data encara per confirmar. També es farà un col·loqui amb el comissari Isaac Candelario sobre l’efemèride i les obres. A més, durant la Festa Major de la Minerva també es faran actes relacionats amb el pintor.

D’altra banda, la família de l’artista entregarà a l’ajuntament un quadre on apareix pintada la Roca Grossa de Calella. Com expliquen des del consistori, aquest quadre es penjarà al despatx de l’alcalde.

Un pintor costumista

Francesc Oliver Fradera va néixer el 1924 a Calella. Des de jove va mostrar la seva vocació pictòrica. Els seus primers anys van estar marcats per l’Impressionisme. Els temes que caracteritzen la seva obra són temes paisatgístics i humans. De fet, el costumisme és la seva temàtica preferida.

Oliver va mantenir una certa distància amb el Postimpressionisme. Així, va obrir nous camins emfatitzant la representació del sentiment i la visió de la realitat amb el color com a instrument bàsic del llenguatge pictòric. La seva obra es caracteritza per tenir colors vius, una aplicació compacta de la pintura, pinzellades distingibles i temes de la vida real, però, sobretot, molta més emoció i expressió a la seva pintura.

Gemma Masó i Casadevall
Periodista de Ràdio Marina.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit