Des del 2016, l’Ajuntament de Calella ha reduït en un 70% els tractaments químics a l’arbrat urbà de la ciutat. Segons assenyalen, avui, només s’apliquen tractaments químics en casos “d’extrema necessitat”. La resta, són tractaments amb productes ecològics.
L’Ajuntament assenyala que l’ús de fitosanitaris comporta efectes negatius. D’una banda, els insectes hi acaben generant resistència a mitjà o llarg termini i, a més, també maten la resta de fauna positiva pel medi ambient. Alhora, com apunten, també deixen espais asèptics idonis perquè futures plagues colonitzin. Ara bé, amb el control biològic, en canvi, des del consistori exposen que, com que es basa en les relacions que de manera natural es creen entre les diferents espècies d’insectes, es genera la situació que una població controla l’altra. Així, asseguren que es crea un equilibri constant i de caràcter natural.
D’aquesta manera, la brigada de Parcs i Jardins ha aconseguit aquest equilibri, asseguren des de l’Ajuntament. També ha sigut per les podes controlades i respectuoses amb el creixement dels arbres.