Free Porn
xbporn

Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Caldes de Malavella recupera més de 8 tones de roba usada en el primer semestre de gestió del residu tèxtil

Les més de 8 tones recuperades a Caldes han evitat l’emissió de 53 tones de CO₂


El servei de recollida selectiva de roba usada de Caldes de Malavella ha recuperat més de 23.000 peces de roba, el que equival a 8.773 quilos de tèxtil. Així ho apunta el balanç que fa Humana Fundación Pueblo para Pueblo del servei de recollida selectiva de roba usada a Caldes durant el primer semestre d’enguany. Les més de 8 tones recuperades a Caldes han evitat l’emissió de 53 tones de CO₂.

A Catalunya, cada persona genera uns 22 kg de residus tèxtils anualment i només 2,3 kg es recullen selectivament per un gestor autoritzat com ara Humana. A la majoria de les llars d’Espanya i Catalunya, els tèxtils es llencen encara dins la fracció rebuig, la qual cosa es tradueix en una xifra global de 147.000 tones de residus tèxtils llençats sense retorn, segons l’Agència de Residus de Catalunya.

La gestió del tèxtil usat viu un moment clau, fruit de l’impuls que han donat l’Estratègia per a Tèxtils Circulars i Sostenibles de la UEi la Llei 7/2022 del 8 d’abril, de Residus i Sòls Contaminats per a una Economia Circular, que responen a la creixent sensibilitat de la ciutadania amb relació a la sostenibilitat de la moda.

53 tones de CO₂ evitades

El 90% de la roba de què es desfan els ciutadans i que recull l’entitat catalana tenen una segona vida gràcies a la reutilització i el reciclatge, elements claus per a l’economia circular i la creació i manteniment de llocs de treball de qualitat. A més, la gestió d’aquest residu ha evitat al primer semestre l’emissió de 53 tones de CO₂ a Caldes.

Al benefici ambiental cal afegir-n’hi un de social: la creació d’ocupació verda. L’entitat Humana genera un lloc de treball a Catalunya per cada 18.000 kg de tèxtil recollit. A més, els recursos que se n’obtenen es destinen principalment als programes de desenvolupament que Humana du a terme als països del Sud de la mà de contraparts o socis locals. Per exemple, projectes de formació de professors de primària, d’agricultura sostenible o contra el VIH/SIDA o la tuberculosi.

Gemma Masó i Casadevall
Periodista de Ràdio Marina.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit